• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Co sądzicie o tej stronie?

Object Storage Arubacloud
–5 głosów
653 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2016 w Nasze projekty przez niezalogowany
zamknięte 17 września 2017
Witam,

Co sądzicie o tej stronie?

http://spacegalacticonline.16mb.com/

Proszę o wyrażenie opinii w komentarzach

Z góry dziękuję,

BS
komentarz zamknięcia: -

7 odpowiedzi

+11 głosów
odpowiedź 7 lutego 2016 przez Comandeer Guru (601,110 p.)
wybrane 9 lipca 2016
 
Najlepsza

http://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fspacegalacticonline.16mb.com%2F 109+ błędów.

Od strony kodu tutaj jest źle wszystko, ale to absolutnie wszystko. Polecam sobie poczytać o semantyce HTML-a (na początku masz linki do ciekawych zasobów dla początkujących) i o podziale na warstwy.

http://spacegalacticonline.16mb.com/register.php → tu nawet nie widać jakie są pola formularza

+10 głosów
odpowiedź 7 lutego 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
<font color="#1766A6" size="7"><span style="font-size: 30px;">Web</span><br><b>Master</b></font>

Nie używaj <font>

<br>
<br>
<br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><Br><br><Br><br><Br><br><Br><br><Br>

[...]

komentarz 7 lutego 2016 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Te <br> mnie rozwaliły XD
1
komentarz 8 lutego 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Poza Tobą, to jeszcze mnie i stronę :v
+10 głosów
odpowiedź 7 lutego 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Będę zupełnie szczery: tak złej strony (patrząc na kod) bardzo dawno tu na forum nie widziałem.

<font>, <center>, <b>? To wszystko jest deprecated. Robienie odstępów przez <br>? Okropność. Pełno stylizacji robionej inline, nie wiem po co. I ta kolekcja <br> przed stopką... no bez komentarza.

Z bardzo małą chęcią, ale jeszcze spojrzałem na samą stronę. 

Odświerz stronę

grafik, programista,efektyspecjalne itp. 

 nie działającego

A to?

Prosimy nie używać polskich znaków, gdyż nie przechodzą one wraz z e-mailem. 

Że co? Takiego czegoś jeszcze nigdy nie widziałem.

Ogólnie żal... 

+4 głosów
odpowiedź 7 lutego 2016 przez Damian11131 Stary wyjadacz (13,490 p.)
Błąd ortograficzny w jedej z sekcji menu, dość nieelegancki kod strony i zmień kolor ostrzeżenia pod przyciskiem "wyślij wiadomość", bo jest nieczytelny, tak poza tym nie jest źle...
+2 głosów
odpowiedź 8 lutego 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
UX:

Słaba Estetyka strony głównej. Kolor fontu nie pasuje do backgroundu,

Elementy HTML wychodzą poza strone.

Czemu drugi nagłowek jest większy od poprzedniego? XD

Sekcje nie są równę.

Brak UTF dla mailingu (serio?)

Nie mogę się zarejestrować. Brak formularza => leci to do donikąd?

Załatwcie sobie normalne maile!  bo to też wpływa na wygląd strony.

Podsumuwując; Mnie jako użytkownika, strona nie przypadła.

Semantyka:

Ah, jak pięknie czerwono zaznaczone są błędy. Ich jest tak dużo , że nie będę o tym pisał.

Ogólnie sama semantyka.

Bezpieczeństwo:

Drugorzędne

Brak validacji formularza.

Krytyczne

Podatny na PHP Injection.

Na plus, chociaż jest logika.

FrontEnd:

Wskażniki HTML.

Użyte style, tam gdzie można klasę użyć.

Brak AWD, (pamiętajcie, że RWD jest wsparciem do AWD).

 

Ocena gry:

Nie wiem, bo nie mogłem pobrać. Taki psikus.
komentarz 8 lutego 2016 przez Comandeer Guru (601,110 p.)

Brak AWD, (pamiętajcie, że RWD jest wsparciem do AWD).

Tak nie bardzo… RWD i AWD to dwa oddzielne sposoby tworzenia stron → http://webroad.pl/webdesign/3605-responsive-design-vs-adaptive-design 

Na upartego można powiedzieć, że AWD zawiera się w RWD, ale nie będzie to do końca właściwe określenie. Raczej są to 2 różne metody o kilku punktach wspólnych. Niemniej obydwie służą do tego samego i często są łączone. Dlatego zamiast ośmiuset pojęć na jedno, proponuję po prostu GWD (Good Web Design).

komentarz 8 lutego 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Powiedzmy, że siebie nawzajem się uzupełniają :).
+2 głosów
odpowiedź 8 lutego 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)

Yyyyyyy... Jakby to powiedzieć.... z odpowiedzi zrobię pytanie a mianowicie: Co to jest?

<br>
<br>
<br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><br><Br><br><Br><br><Br><br><Br><br><Br><br><Br>

Po co ci tam klasa trescst i werty? Te informacje powinny być w stopce...

"Prosimy nie używać polskich znaków, gdyż nie przechodzą one wraz z e-mailem" Dobra... tego nie widziałem...

Robisz w 1 divie 2 inne divy nie koniecznie potrzebne :) PO CO? Czeka Cię jeszcze długa droga...

 

Pozdrawiam

+1 głos
odpowiedź 8 lutego 2016 przez secsec Mądrala (7,250 p.)
1. Wyrzuć tą stronę z serwera, a pliki wrzuć do kosza i od razu go opróżnij

2. Zróbcie porządny design.

3. Napiszcie dobry kod

4. Zadbajcie o poprawność ortograficzną

5, Wrzuć do oceny

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 364 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2018 w Nasze projekty przez spaceplacepl Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 403 wizyt
pytanie zadane 25 grudnia 2016 w Nasze projekty przez Marcin951 Gaduła (3,250 p.)
–7 głosów
2 odpowiedzi 358 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2016 w HTML i CSS przez molaki Obywatel (1,700 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...