• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Projekt "MCRAK" (Młodzieżowe Centrum Rekrutacji AK) [PHP/HTML/CSS/SQL -wasze propozycje]

Object Storage Arubacloud
+1 głos
410 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
edycja 17 kwietnia 2015 przez Damianexo

logo

(tak, logo organizajci Strzelec, lecz nie mam takich umiejętności by stworzyć własne, pewnie z czasem ktoś je wykona)

Adres strony projektu: http://mcrak.pl
login/haslo: adam/qwerty
(strona oparta jest na systemie logowania z poradnika Pana Mirka)
 

-- trochę merytorycznej wiedzy nt samej strony --
Cześć, pewnie z wielu z Was odbierze samą nazwę jako jakiś chory wymysł- oczywiście już opisuję co i jak. MCRAK to nic innego jak zalążek organizacji paramilitarnej, która zacznie swój bieg w rzeczywistości już 1 czerwca tego roku w Rzeszowie. Będą to spotkania na których będziemy rozmawiać o historii, patriotyźmie o tym co trzeba robić aby robić dobrze, rozmowy o wojsku, NATO, UNII, mapografii i wielu innych sprawach, które są przydatne "na wszelki wypadek". Mamy na celu ożywienia ducha młodych polaków, wyciągnąć ich sprzed komputerów raz na tydzień i zorganizować grilla, pogadać.. To nie wszystko- chcemy wprowadzić jednakowe umundurowanie- a co za tym idzie, nauczyć szacunku do Godła Polskiego oraz naszych rodzimych barw Polski.

-- praktyczna strona medalu --

Nie ważne, temat przedni jest inny. Chciałbym aby serwis powstał w tym a nie innym gronie- na forum Pana Mirosława. Powód jest jeden- to dzięki Wam, drodzy użytkownicy sama strona stanęła na nogi, otrzymała nowe życie (wiadomo, zlecenie tego komuś kosztuje). Chciałbym abyście sami mogli pomóc i polecić, co na takiej stronie może się znajdować, co usunąć i tak dalej.

Co do tej pory mam?
- index.php - tam jak widać mam taką fajną mapkę polski (to jest skrypt internetowy- grafikę sobie podrasowałem, ale można go fajnie zintegrować z całą stroną),
- rekrutacja.php - tutaj będę chciał zrobić odsyłacz do formularza z podaniem swoich danych osobowych (bez pelesu), tj: imie, nazwisko, adres, numer telefonu do kontaktu, mail no i wybranie województwa i powiatu- na początek będzie to tylko wojewodztwo podkarpacie, z tego względu że tutaj zaczynamy i nie mamy otwartych kontaktów w innych województwach aby zacząć organizować coś takiego na skalę masową,
- baza.php - szukajka po danych osobowych, dostępna dla zalogowanych. Chciałbym zrobić 4poziomowy system uprawnień: 0 - user, 1- powiatowy, 2- wojewodzki, 3- administrator. Wyglądałoby to mniej więcej tak, że user nie wejdzie w baze danych i nie wyszuka nic, powiatowy jedynie wyszuka w bazie danych i doda usera dla powiatu dla którego on sam ma tą rangę, a wojewodzki bd miał mozliwosc edytowania wszystkiego w obrębie wojewodztwa dla którego on jest przypisany- wiem że to bardzo dużo pracy, ale zamierzam to zrobić- dla odwaznych świat należy, jak ktoś mi tutaj napisał na forum.
- forum- na razie nie ma, i prawdopodobnie nie będzie a jedynie odsyłacz do grupy na facebooku,
- logowanie/wylogowanie, to wiadomo.

Chciałbym poznac Waszą opinię na ten temat, co mogłoby się znaleźć na tej stronie, a jeżeli ktoś byłby zainteresowany pomocą- proszę pisać do mnie na prywatną wiadomość.


Pozdrawiam, Damian!

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
Chciałbym poznać opinię osób, które dały minusika (I DLACZEGO), bo naprawdę robi się smutno chociażby z uwagi na to, że chcę stworzyć coś dla ludzi- dla młodych ludzi... a wychodzi na to, że człowiek co nie chciałby dobrego zrobić to go zlinczują na samym wstępie- dziękuję!
+1 głos
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Ja tam lubię robić strony które wykorzystują 100% ekranu i są responsywne. Nie małe okienka. Ale mniejsza.

Brakuje mi kolorów biało-czerwonych. Jeśli ma być to o Polsce, to może gdzieś obrazek z flagą? 

Większe napisy w środkowym oknie.

Logowanie, inputy do przeóbki w css'ie. : )

Ja bym dał jeden biały, durgi czerwony. Zaraz dam Ci kodzik. Niestety ja lubię okrągłości na stronach, przez to są sexi, ale mniejsza...

Masz tu taki przykładowy kodzik na inputa:

<div style="padding: 10px">
	<input type="text" name="login"  class="login" required /><br />
	<input type="text" name="password" class="password" required /><br />
	<input type="submit" value="Zaloguj Się" class="signup" required /><br />
</div>

- Html.

.login{
	color: #E0122D;
	font-size: 17px;
	width: 230px;
	border-radius: 4px;
	border: 0px;
	padding: 5px;
}

.password{
	color: #fff;
	font-size: 17px;
	width: 230px;
	border-radius: 4px;
	padding: 5px;
	border: 0px;
	background-color: #E0122D;
}

.signup{
	margin-top: 1%;
	padding: 10px 30px 10px 30px;
	border-radius: 10px;
	border: 1px solid #fff;

	font-size: 23px;

	background: rgba(255,255,255,0.92);
background: -moz-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,0.92) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 49%, rgba(234,115,97,0.93) 100%);
background: -webkit-gradient(left top, left bottom, color-stop(0%, rgba(255,255,255,0.92)), color-stop(0%, rgba(255,255,255,0.93)), color-stop(49%, rgba(255,255,255,0.93)), color-stop(100%, rgba(234,115,97,0.93)));
background: -webkit-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,0.92) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 49%, rgba(234,115,97,0.93) 100%);
background: -o-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,0.92) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 49%, rgba(234,115,97,0.93) 100%);
background: -ms-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,0.92) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 0%, rgba(255,255,255,0.93) 49%, rgba(234,115,97,0.93) 100%);
}

- Css.

Nie jest to coś WoW, zawsze można ulepszyć, ale ja bym to poedytował na własne potrzebny. : p 

No i Bootstrap, gdybyś był bardziej zaawansowany to byś mógł zrobić stronę taką że mucha nie siada. : -)

komentarz 17 kwietnia 2015 przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
Hej, stronę zacząłem robić właśnie wczoraj. Czekam na odpowiedź od grafika odnośnie całej grafiki. Na początek chcę wykonać najpotrzebniejsze rzeczy- całą budowę od strony praktycznej, potem zajmę się dopiększaniem. Ja już mam wizję nt tego aby dodać specjalne linie, brawne znaki i tak dalej. Co do systemu logowania- tak jak napisałem, jest on z tutoriala Pana Mirka, też sam formularz jakoś zmienię.

 

Dziękuję za opinię i podpowiedzi, jak bd w domu to zacznę to zrobić.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Powodzenia. Oby Ci się udało zgarnąć jak najwięcej ludzi.
komentarz 17 kwietnia 2015 przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
Gdybyś miał ochotę pomóc, to daj znać!
0 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

Hehe wygląda ok. Ale nie jestem od front-endu :P także tego. Dobra robota:) 

All visitors: 9087 no na pewno :DDD!

 

komentarz 17 kwietnia 2015 przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
Ten licznik mi towarzyszył na innej stronie :D Skopiowałem po prostu strukturę bazę danych, ale jej nie wyczyściłem :P hihi

Podobne pytania

–1 głos
2 odpowiedzi 225 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2015 w Offtop przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,042 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez pokrywa1 Użytkownik (990 p.)
–5 głosów
5 odpowiedzi 603 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2019 w Nasze projekty przez aspagnito Nowicjusz (160 p.)

92,551 zapytań

141,400 odpowiedzi

319,531 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...