• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bluescreen od razu pozalogowaniu na konto w windows vista

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
672 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2016 w Systemy operacyjne, programy przez cokelive Nowicjusz (120 p.)
Potrzebuje pomocy przy tzw "bluescreenie" , dostałem do uratowania danych laptopa od cioci gdyż wystąpił problem rodzaju takiego, że gdy tylko zaloguję się na któreś z kont to od razu wyskakuje blue screen i sie resetuje laptop, Dane udało mi sie odzyskac w trybie awaryjnym ale teraz chcialbym go przywrocic do działania ale nie dalem sobie rady sam. Ma ktos jakis pomysl ? Jesli bedzie trzeba podac jakies dane konkretne czy cos to podam tylko powiedzcie, Laptop Toschiba satelite Windows Vista.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 lutego 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Sprawdź tryb awaryjny. Wyłącz w nim opcje automatycznego ponownego uruchamiania po błędzie, uruchom normalnie i podaj kod BSoD. Sprawdź pamięć RAM np. programem memtest86+. Dostęp do dysku uzyskasz startując jakiś system Live CD/DVD, np. Linux. Uruchom też jakiś antywirus na LiveCD.
komentarz 5 lutego 2016 przez cokelive Nowicjusz (120 p.)
jak wyłączyć to automatyczne uruchamianie ? co to za kod BSoD ?
0 głosów
odpowiedź 5 lutego 2016 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
Dokładnie przed chwilą miałem ten sam problem Wszedłem w BIOSa w zakładkę Advenced i SATA Controller Mode ustawiłem AHCI na compatility zapisałem i włączyłem.Nie wiem nawet co to było ale jak szukałem w necie rozwiązania było coś o SATA więc zmieniłem i działa :)
0 głosów
odpowiedź 6 lutego 2016 przez Panski Nowicjusz (220 p.)
Włącz z płyty linuxa livecd i skopiuj dane i zainstaluj nowy system
–1 głos
odpowiedź 5 lutego 2016 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
Pewnie któryś z podzespołów się sfajczył.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 93 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Olbit Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 111 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 225 wizyt
pytanie zadane 4 października 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Haker2004 Użytkownik (590 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...