• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nowy styl budowania stron (wygląd strony)

0 głosów
561 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2016 w HTML i CSS przez LogicznyMat Użytkownik (940 p.)

Witam,

Czy można znaleźć tutoriale na temat nowoczesnego stylu budowy stron?

Chciałbym uzyskać takie efekty:

http://www.optymisci.com.pl/

i wiele innych, które widziałem na różnych stronach.

Znam podstawy HTML, CSS i javascript. Co mogę zrobić, by nauczyć się tak tworzyć strony, jakie kompetencje muszę rozwinąć?

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 lutego 2016 przez elaen Gaduła (4,760 p.)
Podpiąć kilka pluginów i użyć wyobraźni.
komentarz 5 lutego 2016 przez LogicznyMat Użytkownik (940 p.)

Może jakieś konkrety proponujesz? wink

komentarz 5 lutego 2016 przez elaen Gaduła (4,760 p.)
nigdy nie robiłem takich stron, nie mam pojęcia jak się nazywają pluginy ale wpisałem w google -> jquery plugin scroll website i zajeło mi to 6 sekund. Polecam najpierw poszukać, gdy nie znajdziesz wtedy pytaj
komentarz 5 lutego 2016 przez LogicznyMat Użytkownik (940 p.)

Kto pyta nie błądzi laugh

Wielkie dzięki

komentarz 5 lutego 2016 przez elaen Gaduła (4,760 p.)
Raczej - > Szukajcie a znajdziecie :)

Niema za co. Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 5 lutego 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Na tej stronie nie ma nic innowacyjnego, dla mnie nawet średnio wygląda.

Użyło na stronie: background-attachment: fixed;, jakiś slider - ja polecam jquery cycle2 oraz funkcję onscrool, choć to zostało spartaczone i stronę laguje.
0 głosów
odpowiedź 5 lutego 2016 przez Voudubu Użytkownik (740 p.)

Ta strona raczej nie zalicza sie do "nowoczesnego budowania stron". Jedyne co tam jako tako wyglada to efekt wejscia loga, no i same logo + jego tlo. Im dalej w dol tym gorzej. Chcesz ogarnac temat budowania nowoczesnych stron? To odrzuc ta strone i sprawdz responsywne frameworki. Jeden z najbardziej popularnych to Bootstrap.

http://getbootstrap.com/

Dzisiaj pod nazwa nowoczesne strony kryje sie wiele znaczen. Po pierwsze jest to jej responsywnosc. Krotko mowiac - strona budowana za pomoca takiego Bootstrapa lub innych responsywnych frameworkow musi sie wyswietlac dobrze na twoim monitorze, na tablecie i na komorce. Druga rzecz to minimalizm, ladne dobieranie kolorow, rozne efekty na elementach np. robione za pomoca CSS3, ale tez mozna rozne pluginy doczepic.

Taka alternatywa dla Bootstrapa jest Foundation.

http://foundation.zurb.com/

Oba bardzo podobne, bo tego typu frameworki sa na zasadzie: "It's all about classes", czyli wszystko skupia sie na klasach. Polecam sprobowac zarowno Bootstrapa jak i pozniej Foundation, wtedy bedziesz mial wieksze obeznanie.

komentarz 5 lutego 2016 przez Comandeer Guru (608,480 p.)
"Nowoczesne" tworzenie stron i frameworki pokroju Bootstrapa niekoniecznie do siebie pasują… Zresztą głównym zadaniem BS-a zawsze miało być szybkie prototypowanie, nie – bycie ostatecznym rozwiązaniem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 473 wizyt
pytanie zadane 13 maja 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Bartosz Pajewski Początkujący (480 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 2,253 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2019 w HTML i CSS przez Michał1 Nowicjusz (130 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 776 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez graj23x Obywatel (1,610 p.)

93,753 zapytań

142,713 odpowiedzi

323,356 komentarzy

63,348 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...