• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy na jednym hostingu może być postawionych kilka stron internetowych

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
5,980 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2016 w Hostingi, domeny, usługi przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)
Cześć, mam pytanie (takie głupie)

Czy na jednym hosingu mogę postawić kilka stron internetowych?

Wykupiłem sobie hosting około 10Gb miesięcznie i posiadam na nim jedną stronę internetową.

Chciałbym postawić drugą stronę. Czy do postawienia strony internetowej jest potrzebny drugi hosting, czy wystarczy tylko nowa domena?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 lutego 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (289,130 p.)
wybrane 4 lutego 2016 przez Paweł123

Najlepsza
Możesz postawić sobie ile stron chcesz. Jedynym ograniczeniem są domeny, bazy danych, konta email czy FTP - jeśli Twój usługodawca coś z tego ogranicza to może ograniczać to Ciebie. Hekko nic z tego nie ogranicza ;)

Oczywiście ważna tu jest kwestia obciążeń - od strony technicznej możesz mieć co chcesz ale jak będzie na jakąś stronę wchodziło bardzo dużo osób to ciężko może być wyrobić się w transferze/CPU/dysku i wtedy po prostu inne strony mogą się nie pomieścić.
komentarz 4 lutego 2016 przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)
Ok, dzięki :D

Masz jeszcze pytanie w sprawie przenoszenia domeny.

Kiedy przenoszę domenę do innego hostingu to płatność za tą domenę przypada nowemu usługodawcy, czy muszę opłacać u starego usługodawcy po starej kwocie?
komentarz 4 lutego 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (289,130 p.)
Powiedz tylko co rozumiesz przez "przenoszę domenę do innego hostingu" bo to nie za bardzo rozumiem. Zmianę serwerów DNS domeny? Transfer do innego usługodawcy?
Przenoszenie domeny z Hostinger.pl do Hekko.pl.
komentarz 4 lutego 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (289,130 p.)
To Hostinger umożliwia rejestrację domen u nich? Nawet nie wiedziałem.

Z tego co się orientuję to w przypadku transferu zmienia się po prostu firma obsługująca domenę. Transfer w Hekko niby jest darmowy tak więc prawdopodobnie nie zapłacisz za niego nic i dalej będziesz musiał przedłużyć domenę po cenie jaką oferuje Hekko za odnowienie. No chyba że Hostinger ma jakieś specjalne wymagania co do przeniesienia, że najpierw trzeba opłacić u nich, tego nie wiem.

Sam nigdy transferu nie robiłem dlatego nie jestem tego w 100% pewien, ale słyszałem od osoby która to robiła że tak jest ;) W razie czego możesz śmiało pisać do BOK Hekko, w godzinach pracy odpisują w ciągu kilku minut i na pewno też pomogą jeśli będzie potrzeba.
OK, dzięki za pomoc :D
+1 głos
odpowiedź 4 lutego 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Na hostingu możesz mieć wiele stron. Wystarczy tylko domena.
Ok, dzięki za odpowiedz :D

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 3,757 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2016 w Nasze projekty przez Verius Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 1,991 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 203 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2020 w HTML i CSS przez Majdan Nowicjusz (230 p.)

93,006 zapytań

141,972 odpowiedzi

321,254 komentarzy

62,345 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...