• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pytanie w sprawie prostego programu czasowego

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
140 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2016 w C i C++ przez Mariusz.G Nowicjusz (120 p.)
Witajcie, jestem na etapie nauki podstaw w c++ i ostatni czasy chodzi mi po głowie stworzenie sobie prostego programu, który od czasu włączenia bd mi naliczał czas. Ale Chciałbym aby najpierw mógł sobie ustawić np rozrywkę i wpisać X, Potem Y itp. Tak aby naliczał mi minuty, godziny, dni. I ciągle zapisywał to sobie. Czy to jest trudne zadanie? Czy Czym się dokładnie posłużyć, jakimi bibliotekami, komendami. Jakieś wskazówki? Proszę o wyrozumiałość :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 lutego 2016 przez niezalogowany
Nie do końca rozumiem. Czas ma być naliczany od momentu włączenia programu, który chcesz napisać, czy jeszcze jakiegoś innego?

Czym miałoby być, to X i Y? Co chcesz sobie zapisywać?

Jakiekolwiek odpowiedzi by nie byłe na postawione przeze mnie pytania, to biblioteka ctime ( http://www.cplusplus.com/reference/ctime/ ) oraz jeżeli jesteś na Windowsie to WinAPI (moduły odpowiedzialne za procesy https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms684847%28v=vs.85%29.aspx ) poiwinny załatwić sprawę.
0 głosów
odpowiedź 9 października 2016 przez nodo12221 Obywatel (1,100 p.)
ones zobaczyć na kanale Pana Mirosława Zelenta.

Podobne pytania

–3 głosów
2 odpowiedzi 452 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2015 w PHP przez marstab28 Początkujący (250 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 430 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 159 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2021 w Sprzęt komputerowy przez Diamnd Nowicjusz (200 p.)

93,023 zapytań

141,986 odpowiedzi

321,288 komentarzy

62,368 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...