• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomoc w rozmieszczeniu loga!!!

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
158 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2015 w HTML i CSS przez loczekstyle Bywalec (2,330 p.)
zmienione kategorie 16 kwietnia 2015 przez loczekstyle

Siemka!

Tworzę sobię treningowa stronę i napotkałem się na problem. W sumie ciagle mam z tym problem. Chodzi o umiejscowanie elementu dokładnie tam gdzie chcę. Aktualnie moja rozdzielczość komputera wynosi 1280x1080. Tworząc stronę zakładam w stałą szerkosć 1250px, bo pod taką projektowałem layout. I tak, strona wygląda dobrze pod tą moją rozdzielczość komputerową, ale jak zmieniam sobie na inną to się elementy przesuwają. POMOCY!!

#logo {
    background: url("images/salon.jpg") no-repeat;
    width: 150px;
    height: 30px;
    text-indent: -3333px;
    border: 0;
}
 

#logo a {
    display: block;
    width: 150px; /* larger than actual image? */
    height: 30px;
    text-decoration: none;
    border: 0;
}
        	<h1 id="logo">
                <a href="">Salon Aneta- Moryń</a>
            </h1>

 

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (165,260 p.)
wybrane 16 kwietnia 2015 przez loczekstyle
 
Najlepsza
Bo ta strona jest ustawiona tylko pod daną rozdzielczość. Pobaw się z procentami zamiast pikselami :)
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Nie ustawiłeś gdzieś w kodzie poza tym co wysłałeś position:absolute?
komentarz 16 kwietnia 2015 przez loczekstyle Bywalec (2,330 p.)
NIE, NIE STOSOWAŁEM TEGO, ALE POZYCJONOWANIE RELATYWNE PRZYNIOSŁO PRZESUNIĘCIE PRZY ZMIANIE ROZDZIELCZOŚĆI
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Nie podałeś przypadkiem złej kategorii? Piszesz o html, a wstawiłeś do C i C++
komentarz 16 kwietnia 2015 przez loczekstyle Bywalec (2,330 p.)
sory, mój błąd
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2015 przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
ustawienie procentowe nie pomogło? obrazek będzie wtedy na całą wielkość diva np: width: 100%;

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 210 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2017 w HTML i CSS przez intoksynator Gaduła (3,450 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 213 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2018 w HTML i CSS przez PROFF Obywatel (1,180 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 244 wizyt
pytanie zadane 16 grudnia 2017 w HTML i CSS przez Gucci Gaduła (4,580 p.)

90,401 zapytań

139,013 odpowiedzi

311,511 komentarzy

60,082 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...