• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z połączeniem z bazą danych Hostinger

Object Storage Arubacloud
0 głosów
942 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2016 w SQL, bazy danych przez essloso Nowicjusz (150 p.)
przywrócone 26 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk

Wstawiłem stronę na darmowy hosting hostinger.pl i zrobiłem tam bazę danych.

Strona główna działa. Gdy chcę się zalogować, wyskakuje Error: 1044. Jak to naprawić, abym mógł się zalogować?

W connect.php

<?php

    $host = "mysql.hostinger.pl";
    $db_user = "u455177026_essle";
    $db_password = "essls123";
    $db_name = "u455177026_esslq";

?>

W zaloguj.php

<?php

    session_start();
    
    if ((!isset($_POST['login'])) || (!isset($_POST['haslo'])))
    {
        header('Location: index.php');
        exit();
    }

    require_once "connect.php";

    $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);

    if ($polaczenie->connect_errno!=0)
    {
        echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno;
    }
    else
    {
        $login = $_POST['login'];
        $haslo = $_POST['haslo'];
        
        $login = htmlentities($login, ENT_QUOTES, "UTF-8");
    
        if ($rezultat = @$polaczenie->query(
        sprintf("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE user='%s'",
        mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login))))
        {
            $ilu_userow = $rezultat->num_rows;
            if($ilu_userow>0)
            {
                $wiersz = $rezultat->fetch_assoc();
                
                if (password_verify($haslo, $wiersz['pass']))
                {
                    $_SESSION['zalogowany'] = true;
                    $_SESSION['id'] = $wiersz['id'];
                    $_SESSION['user'] = $wiersz['user'];
                    $_SESSION['drewno'] = $wiersz['drewno'];
                    $_SESSION['kamien'] = $wiersz['kamien'];
                    $_SESSION['zboze'] = $wiersz['zboze'];
                    $_SESSION['email'] = $wiersz['email'];
                    $_SESSION['dnipremium'] = $wiersz['dnipremium'];
                    
                    unset($_SESSION['blad']);
                    $rezultat->free_result();
                    header('Location: gra.php');
                }
                else 
                {
                    $_SESSION['blad'] = '';
                    header('Location: index.php');
                }
                
            } else {
                
                $_SESSION['blad'] = '';
                header('Location: index.php');
                
            }
            
        }
        
        $polaczenie->close();
    }
    
?>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 26 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
wybrane 26 stycznia 2016 przez essloso
 
Najlepsza

wywal małpy i zobacz jakie błędy ci jeszcze wyskakują

a tak na marginesie to powinno tak to wyglądać 

    $host = "localhost"; 
    $db_user = "u455177026_essle"; 
    $db_password = "essls123"; 
    $db_name = "u455177026_esslq";

 

komentarz 26 stycznia 2016 przez essloso Nowicjusz (150 p.)

Usunąłem małpe i ukazuje się błąd:
Warning: mysqli::mysqli(): (42000/1044): Access denied for user 'u455177026_essle'@'10.2.1.27' to database 'localhost' in /home/u455177026/public_html/zaloguj.php on line 13
Error: 1044

komentarz 26 stycznia 2016 przez essloso Nowicjusz (150 p.)
Mam takie dane i hasło essls123. Więc nie wiem co jest nie tak.

http://zapodaj.net/b52434eccf394.png.html
komentarz 26 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
edycja 26 stycznia 2016 przez jaca121212

Sprawdź czy ci to zadziała 

<?php
require_once "connect.php";
$polaczenie = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
if ($polaczenie->connect_errno!=0)
{
	echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno . "Opis: ". $polaczenie->connect_error;
}
else
{
$result=$polaczenie->query("SELECT user FROM uzytkownicy");
 while($wynik=mysqli_fetch_array($result)){
	 echo $wynik['user'];
	 echo"</br>";
 }
}

?>

Powinno ci pokazać wszystkich userów w bazie 

komentarz 26 stycznia 2016 przez essloso Nowicjusz (150 p.)
Działa pokazało liste uzytkownikow
komentarz 26 stycznia 2016 przez essloso Nowicjusz (150 p.)

Zupełnie nie rozumiem co się teraz stało, ale po sprawdzeniu kodu ,który podałeś, wkleiłem z powrotem to co napisałem w temacie i wszystko dobrze działa. Dziękuję za pomoc smiley

+1 głos
odpowiedź 26 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Dokładnie, usuń małpy (bo błędy lepiej zobaczyć i poprawić, a nie ukryć) i zobacz co dokładnie oznacza ten błąd. Z tego co patrzę to po prostu błąd połączenia, prawdopodobnie masz błędne dane do połączenia, może błędną nazwę użytkownika/hasło albo coś.

A, i kod na forum umieszczamy w specjalnym bloczku -> https://forum.pasja-informatyki.pl/faq#faq1

Podobne pytania

–1 głos
1 odpowiedź 380 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 285 wizyt
pytanie zadane 18 października 2016 w PHP przez Geek1234 Użytkownik (570 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 294 wizyt
pytanie zadane 9 lutego 2019 w Java przez msukiennik Początkujący (380 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...