• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

CZEMU tego nie ogarniam swift

+1 głos
507 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2016 w Offtop przez niezalogowany

Gdy ukończyłem kurs c++ pana zelenta BARDZO mi się spodobał wszystko wytłumaczone o co tu chodzi itd co jak się zazębia 

ale gdy obejrzałem kurs swift to mój mózg wybuchł 

coś.physicsBody = SKPhysicsBody(circleOfRadius: self.frame.height / 2)

Kurde co to physicsBody co to self.frame.height jezu i w jakim tutorialu patrze nikt tego nie tłumaczy

może coś mi umyka może musze znać jakiś język żeby zrozumieć swift np objective c a może to po prostu pierwszy raz z językiem obiektowym? może Pan Zelent robi najlepsze kursy nie tylko na polskim youtube ale na tej planecie 

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 25 stycznia 2016 przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)
Kurs MZ jest prosty w zrozumieniu.... i tyle. Chyba większość użytkowników tutaj się zgodzi że późniejsze spotkanie z twardym programowaniem i profesjonalnymi tutorialami/dokumentacją bolało. (mowa o c++)
komentarz 25 stycznia 2016 przez kamilosxp Bywalec (2,090 p.)
oj to prawda :D
+1 głos
odpowiedź 25 stycznia 2016 przez Sedi Stary wyjadacz (10,200 p.)
edycja 25 stycznia 2016 przez Sedi
A co mówią angielskie nazwy tego ?:)

self własne, frame ramka, height wysokość. Edytujesz wysokość własnej ramki. To takie trudne ?:)

A co do kursów Mirka, to są one dobrze wytłumaczone... i na tym zalety się kończą ;) Zresztą takich tematów było mnóstwo.

Ot, np:

https://forum.pasja-informatyki.pl/100254/c-miroslaw-zelent?show=100254#q100254

Czy ten z PHP : http://www.webkrytyk.pl/krytyka/wideokursy/wideokursy-2-kurs-php-miroslawa-zelenta/
+1 głos
odpowiedź 25 stycznia 2016 przez niezalogowany
Strzelam w ciemno, że to jakiś framework. Nikt nie będzie Ci tłumaczył w tutorialach każdej funkcji, jaką taki framework oferuje. Od tego jest dokumentacja.
0 głosów
odpowiedź 25 stycznia 2016 przez kamilosxp Bywalec (2,090 p.)
Po tym kursie powinieneś chociaż w połowie wiedzieć co to jest, ale ten kurs nie jest całością. Zaopatrz się w jakąś książkę. Pozdrawiam

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 236 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez bear Użytkownik (720 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 615 wizyt
pytanie zadane 8 czerwca 2015 w Offtop przez niezalogowany
+1 głos
1 odpowiedź 612 wizyt

93,742 zapytań

142,678 odpowiedzi

323,297 komentarzy

63,326 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...