• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Computer-aliance.pl Czy ktos słyszał?

Hosting forpsi easy 1 pln
0 głosów
2,161 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2016 w Offtop przez Lukasz Bywalec (2,320 p.)
Od jakiegoś czasu poszukuje taniego laptopa. Moją uwagę przykuły laptopy poleasingowe i ta strona. Czy ktoś o niej słyszał i może się wypowiedzieć czy nie ma z nimi problemów, a sprzęt jest taki dobry jak zapewnia strona?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 marca 2016 przez JimmyTulipanTudeski Bywalec (2,780 p.)
Siema ziom przypadkowo znalazłem ten temat, widzę ze nie ma odpowiedzi to powiem Ci tak, rzeczywiście mają tanie laptopy i komputery, czasem można natrafić na jakąś okazję ( na serwisach aukcyjnych, ogłoszeniowych) ale generalnie oni handlują hurtowo, stąd tak niskie ceny.

Generalnie kiedyś nawet pokusiłem się aby odwiedzić ich biuro, i sprawa wygląda następująco:

Sciągają towar z zagranicy w bardzo dużych ilościach (te same modele) i potem sprzedają hurtowo w Polsce (np: minimum 50 sztuk) Czasem trafia się kilka sztuk pojedynczych modeli i to właśnie są te okazje które można trafić na aukcjach itd.

Warto ich śledzić, czasem trafiają się ciekawe okazje.

A jeśli chodzi o to czy sprzęt jest dobry, to podejrzewam, że tak, myślę, że to już bardziej kwestia producenta i marki podzespołów niż dystrybutora.

Pozdrawiam!
komentarz 23 marca 2016 przez JimmyTulipanTudeski Bywalec (2,780 p.)
podałeś ziom zły adres strony, oto poprawny http://www.computer-alliance.pl/

pozdrawiam!
komentarz 23 marca 2016 przez Lukasz Bywalec (2,320 p.)
Fakt źle wpisałem adres, dzięki za poprawke. Wiesz może czy wysyłają towary czy tylko odbiór w  sklepie stacjonarnym?
w sklepie odbiór i na allegro wysyłka http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6912578
http://www.computer-alliance.pl/komputer-poleasingowy/ w sidebarze po lewej stronie na dole jest link do allegro, a Ci ludzie na zdjęciach pracują w biurze ;) ( byłem tam ze dwa lata temu i ich widziałem :))
0 głosów
odpowiedź 23 marca 2016 przez Bantu Nałogowiec (34,170 p.)
Kiedyś pracowałem na poleasingowym Lenovo T410 i nie miałem z nim najmniejszych problemów. Miał on sporo słabsze parametry niż ten T410, które oferuje ta firma i działał bez zarzutu. Gdybym miał teraz kupić jakiegoś kompa to pewnie bym kupił poleasingowego właśnie T410 u nich, bo za 500 zł to jest jednak dość tanio, a ThinkPady są bardzo dobrze wykonane i raczej nie psują się tak jak modele kierowane dla przeciętnego Kowalskiego.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 242 wizyt
+2 głosów
0 odpowiedzi 139 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2016 w Offtop przez Blacha Mądrala (5,960 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 199 wizyt
pytanie zadane 2 sierpnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez Trzeci Nowicjusz (220 p.)

92,089 zapytań

140,748 odpowiedzi

317,711 komentarzy

61,408 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia w koszyku, uzyskując rabat aż -50% (jeszcze tylko dziś 30.11 z okazji Black Week, a potem będzie to 30%) na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii znajdziecie tutaj. Dziękujemy Sekurakowi za tak fajną zniżkę dla Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 15% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...