• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tani i sprawdzony serwer

0 głosów
649 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez robert9620 Stary wyjadacz (11,640 p.)
Witam!

Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry serwer na statyczną stronę internetową. Nie musi być jakiś mega szybki ponieważ nie będę robił na nim żadnych cudów, po prostu chce postawić na nim stronę bez cms-a. Chciałbym, żeby miał dobry stosunek do jakości (szybkości). Mogę przeznaczyć na niego max 100zł rocznie, ale wolałbym coś tańszego bo na moje potrzeby chyba wystarczy.  

Pytanie kieruje do osób będących w temacie, które mają sprawdzone informacje i chętnie coś polecą. Nie chce linków do googli do szukania bo właśnie liczę na to, że ktoś już porównał wiele serwerów, a nawet niektóre wypróbował i będzie mi wstanie polecić coś co na prawdę jest dobre i tym samym zaoszczędzić mi czasu.

Dziękuje i pozdrawiam ;)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,530 p.)
wybrane 24 stycznia 2016 przez robert9620

Najlepsza

Jeśli chodzi o hosting współdzielony to polecam Hekko, sam u nich obecnie mam i jest na prawdę dobrze. Najtańszy pakiet za 50zł/rok, w każdej chwili możesz zmienić na wyższy w razie potrzeby. Pakiety hostingowe parametry myślę że maja bardzo fajne ale to już oceń sam. Odkąd u nich mam nie było żadnej awarii, wszystko działa dobrze. Obsługa klienta super, odpowiedzi w ciągu 10 minut są normalką. Ogólnie ja nie doszukałem się żadnej wady/problemu czy czegoś, jestem bardzo zadowolony.

A nie polecam dużych firm typu home.pl, az.pl, nazwa.pl i takie - głównie dlatego że jest strasznie drogo. Ja miałem rok w home, sam serwer nawet okej ale ceny stanowczo zbyt wysokie... Kilka razy taniej mam w Hekko lepszą ofertę. I obsługa klienta w home też pozostawiała bardzo dużo do życzenia - odpowiedzi po kilku godzinach, kopiowane formułki i takie tam. No ja nie polecam. I nie polecam też cal.pl - przypadek pana Mirosława.

+1 głos
odpowiedź 18 stycznia 2016 przez Lucrais Obywatel (1,270 p.)
Słyszałem dużo pozytywnych opinii o home.pl - wielu znajomych używa i poleca :)
komentarz 18 stycznia 2016 przez niezalogowany
Ja słyszałem akurat idealnie odwrotne opinie: że ciężko o znalezienie czegoś gorszego.
komentarz 18 stycznia 2016 przez Lucrais Obywatel (1,270 p.)
Osobiście nie miałem okazji tego sprawdzić, bazowałem się na opiniach znajomych, którzy mają tam wykupione servery od paru lat :)
komentarz 18 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,530 p.)
Pod żadnym pozorem nie polecam Home i to z własnych doświadczeń. Zgadzam się z @Szymon, a Twoi znajomi chyba nie mają co robić z pieniędzmi jeśli mają u nich hosting.
komentarz 18 stycznia 2016 przez Lucrais Obywatel (1,270 p.)
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd, a może i znajomym uda się polecić coś bardziej godnego uwagi :)
komentarz 18 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,530 p.)
Nie nazywałbym tego wprowadzeniem w błąd, po prostu taka może być Twoja opinia czy odczucie i nikt Ci jej nie broni ;) Ja dzielę się własnymi doświadczeniami i nie polecam, w moim odczuciu home to strata pieniędzy ale może dla kogoś jest super.

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 2,373 wizyt
pytanie zadane 3 września 2017 w Sieci komputerowe, internet przez The Pittdroid Początkujący (390 p.)
+3 głosów
12 odpowiedzi 6,613 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 675 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez mati10d Gaduła (3,150 p.)

93,772 zapytań

142,730 odpowiedzi

323,382 komentarzy

63,367 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...