• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!

VPS Starter Arubacloud
+74 głosów
2,924 wizyt
pytanie zadane 20 grudnia 2015 w Offtop przez niezalogowany
otagowane ponownie 24 grudnia 2016
Wesołych świąt dla każdego programisty!

 

Dziękując Państwu serdecznie

za dotychczasową współpracę,

pragnę złożyć życzenia,

ciepłych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia

oraz samych sukcesów,

w nadchodzącym Nowym 2016 Roku.

:)
komentarz zamknięcia: Nie ten rok...

16 odpowiedzi

+29 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)

 

Wszystkiego najlepszego!!! 

komentarz 20 grudnia 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Hiszpańska inkwizycja?
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Ale że co? Wiem tyle, że nikt się jej nie spodziewał ;)
komentarz 20 grudnia 2015 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
Właśnie, o co chodzi :D ?
komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Heh, natchnąłeś mnie do napisania świątecznego programiku :)
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Hah, dobre :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
No spójrzcie tylko, szata i kapelutek
+9 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,340 p.)

Też chciałbym złożyć życzenia Pasjonatom, czyli połamania palców przy pisaniu programów wink

+8 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
edycja 20 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski
01010111 01100101 01110011 01101111 01101100 01111001 01100011 01101000 00100000 01110011 01110111 01101001 01100001 01110100
komentarz 20 grudnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,340 p.)

Merry Christmas w ASCII? laugh

komentarz 20 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Yes, of course :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
-[----->+<]>---.+.-.+.-.+...-[--->++<]>.[-->+++<]>.+..-..+.-.+.-[--->++<]>.[-->+++<]>.+...-..+..-[--->++<]>.[-->+++<]>.+..-.+....-[--->++<]>.[-->+++<]>+..-...+.-.+.-[--->++<]>.[-->+++<]>+.-.....+.-.[--->++<]>.[-->+++<]>.+....-..+.-[--->++<]>.[-->+++<]>.+..-...+..-[--->++<]>.[-->+++<]>.+..-.+.-...[--->++<]>.[-->+++<]>..+.-.....[--->++<]>.[-->+++<]>+..-...+.-.+.-[--->++<]>.[-->+++<]>+.-..+..-.+..-[--->++<]>.[-->+++<]>.+...-.+...-[--->++<]>.[-->+++<]>.+..-.+.-..+.-[--->++<]>.[-->+++<]>+..-...+.-..[--->++<]>.[-->+++<]>+.-....+.-.+.-[--->++<]>.[-->+++<]>.+...-.+.-..[--->++<]>.[-->+++<]>..+.-....+.
komentarz 20 grudnia 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Pierwsze znaki, i już wiedziałem (że coś się dzieje) że to brainfuck.
+8 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Również życzę Wesołych Świąt :) Specjalnie napisałem (przed chwilą, "na kolanie") na tą okazję programik

#include <iostream>

void rysuj_choinke(int rozmiar);

int main()
{
	std::cout<<"Podaj rozmiar choinki: ";
	int rozmiar_choinki;
	std::cin>>rozmiar_choinki;
	
	rysuj_choinke(rozmiar_choinki);

	return 0;
}

void rysuj_choinke(int rozmiar)
{
	for (int i = 1; i <= rozmiar; i++)
	{
		for (int j = 0; j < rozmiar - i; j++)
			std::cout << " ";
		for (int j = 0; j < i; j++)
			std::cout << "#";
		for (int j = 0; j < i; j++)
			std::cout << "#";
		std::cout << "\n";
	}

	int szerokosc = rozmiar * 2;
	int spod_choinki = rozmiar / 3;
	for (int i = 0; i < (szerokosc / 2 - spod_choinki / 2) ; i++)
	{
		std::cout << " ";
	}

	for (int i = 0; i < spod_choinki; i++)
		std::cout << "#";

	std::cout << "\n";
}

Nie patrzcie w kod, bo wiem, że jest masakryczny, ale tak jak najszybciej chciałem napisać. Obsługi błędów na razie nie ma, muszę jeszcze popracować nad tą podstawką do choinki. No a co ten program robi? Rysuje choinkę o dowolnym rozmiarze ;P

No więc Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, szczęśliwego nowego roku :) Sukcesów w programowaniu, szkole, pracy i zapału do programowania :)

P.S.

Oto wynik działania świątecznego programu :)

komentarz 20 grudnia 2015 przez Diwad Początkujący (430 p.)
Super jest ten Twój "programik" :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Łe tam, zepsułem go. Muszę pomyśleć nad tą podstawka do choinki jak to ogarnąć, bo taka krzywa trochę jest i płaska xD
komentarz 20 grudnia 2015 przez Diwad Początkujący (430 p.)
Zostaw, tak jest dobrze
komentarz 21 grudnia 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Wpisałem liczbę 999. i magia się stała :OO
+6 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez mrcnsct Nałogowiec (36,390 p.)
Wesołych Świąt!
+6 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez Michał628496 Pasjonat (17,340 p.)

Dołączam się do życzeń:

++++++++++[>+++++++++<-]>---.>++[<+++++++>-]<.>++[<+++++++>-]<.----.---.>++[<++++++>-]<+.>++[<----------->-]<.+++++.>
++++[>++++++++<-]>.>++++++++++[<+++++>-]<+.>++++++[<++++++>-]<.>++[<------->-]<.>++[<---->-]<.>++++[<+++++>-]<-.>++++[>++++++++<-]>+.-.

 

wink

+6 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez Tapicera Obywatel (1,320 p.)
Wszystkiego Najlepszego Chłopaki   no i dziewczyny jak są jakieś.
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Są są, już ze trzy-cztery widziałem ;) Legenda głosi, że Comandeer też jest dziewczyną :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez Tapicera Obywatel (1,320 p.)
Tomek to  mężczyzna.Potwierdzone info :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Tomek? Jaki Tomek? Przecież on nie ma imienia! On istnieje tylko w internecie, jest zwykłym botem! :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
MZ zaprogramował :DD
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Aha, to takie buty! Na swoim koncie to nie, nie, prawie nic nie robię, mniej niż 20 000 punktów (albo około), zostawię wszystko użytkownikom, ale bota o liczbie 190 000 punktów to zrobię :D
komentarz 20 grudnia 2015 przez xR Mądrala (6,260 p.)
Botem? To jednak to prawda, że Comandeer to wynalazek amerykańskich naukowców :3
komentarz 20 grudnia 2015 przez Tapicera Obywatel (1,320 p.)
MZ raczej nie zaprogramował no chyba że dał mu lepsze umiejętności niż sam ma :D
komentarz 21 grudnia 2015 przez niezalogowany
Spokojnie, przecież żartowałem :D
komentarz 21 grudnia 2015 przez Tapicera Obywatel (1,320 p.)
Przecież wiem xD
1
komentarz 22 grudnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Dafuq z wami...
+5 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Życzę jak najmniej błędów w kodzie i fajnych prezentów
+5 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
edycja 22 grudnia 2015

Nie wiedziałem co wymyślić, więc się nie przemęczę i po prostu też wam będę życzyć wesołych świąt :) Niech moc prezentów będzie z wami ;)

PS: na szybko zrobiłem prezencik w Blenderze:

Czyż on nie jest piękny? :3 Dodam coś jeszcze, ale poprawię jak wrócę (jadę do kina na Gwiezdne wojny) ;)

MERRY XMAS!

Edit: dodałem parę rzeczy do mojego prezenciku (min. ogólnie prezenciki dodałem, "wypolerowałem" wstążkę, dodałem defocus, ale nie wyrenderowałem w Full HD, tylko 960x540, bo na forum można wrzucić obrazek maximum 2MB, a w FHD ma 3,35MB ;)):

Jakież to piękne :3

MERRY XMAS! x2

komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Nie za grube te wstążki? XD
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Przyznaję się, ten obrazek zrobiłem jak jeszcze zaczynałem z Blenderem :D Ale wygląda fajnie :) No dobra, raczej śmiesznie :D

A tak BTW, oglądałeś Gwiezdne wojny VII?
komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Jutro jadę na film. Najlepsze, że żadnej poprzedniej części nie widziałem (nie śmiej się, nie lubię zbytnio filmów xD)
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Nie widziałeś?! :O No dobra, sam nie jestem wielkim fanem gwiezdnych wojen (po prostu fajny film :)), ale żeby tak oglądać VII część hez pooglądania pozostałych VI? :/ Głupio tak trochę :)
komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Człowieniu, ja tam jadę się wyspać :D Może jutro rano se jakieś streszczenie przeczytam :D Ile trwał film? Fajny?
komentarz 20 grudnia 2015 przez niezalogowany
Ile trwał to nie wiem, ale obstawiam powyżej 2 godzin. No i był fajny, miał też dość dużo humoru (najlepszy jest ten mały droid, BB-8 :3) i zakończył się tak, że wiadomo, że będzie kolejna część ;)
komentarz 21 grudnia 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
:D Jak chcesz na tym spać, to powodzenia, za głośno, ciągle coś się dzieje. Poza tym warto zobaczyć, jak nie fabułę, to chociaż jako programista efekty specjalne.
komentarz 21 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
No byłem, ale to nie moje klimaty. Ale racja,  ten robocik był śmieszny :)
komentarz 21 grudnia 2015 przez niezalogowany
Był taki słodki :3 A Gwiezdne wojny to fajny film, fanatykiem nie jestem, ale całkiem go lubię :)
komentarz 22 grudnia 2015 przez niezalogowany
Powiadomienie! Poprawiłem obrazek, te prezenciki w Blenderze :)
+4 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2015 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)
Także dołączam się do życzeń i aby nadchodzący rok był rokiem linuxa :P
komentarz 20 grudnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Hehehe fajne zyczenia :)
+1 głos
odpowiedź 21 grudnia 2015 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)

Również przyłączam się do życzeń życzę wielu udanych i poprawnych kodów i oczywiście Wesołych Świąt!

 

     Merry Christmas!

+1 głos
odpowiedź 21 grudnia 2015 przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)
Wesołych, rodzinnych świąt panowie :). Zdrowia, szczęścia, i pomyślnego roku pełnego wyzwań i sukcesów.
+1 głos
odpowiedź 21 grudnia 2015 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Jako, że żółtodziób jestem to tylko napiszę:

Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku :)
+1 głos
odpowiedź 24 grudnia 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Taki krótki, mały wierszyk :)

Wesołych świąt!

Żeby kod się fajnie pisało

Nic sie nie wykrzaczyło

Żeby kompilator błędów nie wywalał

Aby każdy twój kod pochwalał

Żeby nowego języka się nauczyć

I się w te święta nie natuczyć

 

WESOŁYCH ŚWIĄT!! :DDD
0 głosów
odpowiedź 22 grudnia 2015 przez Javowiec Pasjonat (21,560 p.)

Życzę Wam, aby pasja programowania nigdy Was nie opuściła

oraz .................. pod choinkę! (zakoduj wykropkowane miejsce wedle uznania) laugh

0 głosów
odpowiedź 24 grudnia 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Jako że zawsze życzę każdemu wszystkiego dobrego, to nie mam za bardzo co wymyślać na taką okazję... Pozostaje mi więc powtórzyć i mieć nadzieję, że się spełni. :)

Wszystkiego dobrego, Pasjonaci! :)

Podobne pytania

+34 głosów
3 odpowiedzi 986 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2017 w Offtop przez niezalogowany
+36 głosów
4 odpowiedzi 671 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2016 w Offtop przez niezalogowany
+13 głosów
5 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2019 w Offtop przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)

92,452 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,074 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...