• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[SYMFONY 2]Błąd odbieranie wartości pola checkbox

Object Storage Arubacloud
0 głosów
188 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2015 w PHP przez makoso Mądrala (7,380 p.)

Tak jak w temacie nie wiem jak odebrać tą wartość "normalnym" sposobem zwraca mi błąd:


Fatal error: Uncaught exception 'Symfony\Component\Debug\Exception\ContextErrorException' with message 'Notice: Undefined index: form[youngFireTeam]' in C:\strony\osp\src\AppBundle\Controller\RedaktorMembersController.php:102 Stack trace: #0 C:\strony\osp\src\AppBundle\Controller\RedaktorMembersController.php(102): Symfony\Component\Debug\ErrorHandler->handleError(8, 'Undefined index...', 'C:\\strony\\osp\\s...', 102, Array) #1 [internal function]: AppBundle\Controller\RedaktorMembersController->addAction(Object(Symfony\Component\HttpFoundation\Request)) #2 C:\strony\osp\app\bootstrap.php.cache(3109): call_user_func_array(Array, Array) #3 C:\strony\osp\app\bootstrap.php.cache(3071): Symfony\Component\HttpKernel\HttpKernel->handleRaw(Object(Symfony\Component\HttpFoundation\Request), 1) #4 C:\strony\osp\app\bootstrap.php.cache(3222): Symfony\Component\HttpKernel\HttpKernel->handle(Object(Symfony\Component\HttpFoundation\Request), 1, true) #5 C:\strony\osp\app\bootstrap.php.cache(2444): Symfony\Component\HttpKernel\Dependenc inC:\strony\osp\vendor\symfony\symfony\src\Symfony\Bundle\TwigBundle\Loader\FilesystemLoader.php on line 91

 

Wyrenderowany formularz:
http://pastebin.com/fBW4UEtr
Kontroler dodawania rekordu do bazy:

http://pastebin.com/WTTBHCcc

 

I jak można o podopowiedź lepiej zrobić takie pola, polem typu choice czy wystarczy tak jak mam teraz chechbox?

Jeżeli ktoś chętny to prosiłbym o sugestie/podpowiedź jak to ładnie obsłużyć :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 listopada 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ja bym Ci radził zerknąć na tej wklejce kodu PHP od 19 do 24  linii. ( Na klucze asocjacyjne $formGet ). Może tu jest problem.
komentarz 30 listopada 2015 przez makoso Mądrala (7,380 p.)
  1. $fireMan = $formGet['fireMan'];

  2. $youngFireTeam = $formGet['form[youngFireTeam]'];

​fireMan jest poprawnie zapisane mimo to wywala błąd, linijka 2 to pozostałość po moim kombinowaniu ;) pola name i surName odbiera prawidłowo więc nie wiem -.- jak nie to spróbuję jeszcze z multi checkboxem może na tablicy wtedy pójdzie może problem (pewnie jak zwykle) leży w jakimś pikusiu ale... dopiero rano się bd mógł tym zająć :) wrzuciałem tutaj z myślą że będzie jakiś banalny błąd na pierwszy rzut oka, bo krzyczy że nie ma tak jakby pola o tym name a jest o.O

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 630 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2016 w PHP przez makoso Mądrala (7,380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 120 wizyt

92,565 zapytań

141,416 odpowiedzi

319,598 komentarzy

61,948 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...