• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Blad w kodzie.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
579 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2015 w SQL, bazy danych przez Widemo Użytkownik (920 p.)

Witam chce stworzyc system logowania, otoz stworzylem taki kod, ale gdy chce sie zalogowac to wyskakuje mi blad:

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/u148403917/public_html/login.php on line 14

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home/u148403917/public_html/login.php on line 15

 

zreszta to wszystko jest dostepne na stronie www.widemo.pl
Wrong email

<?php 
session_start();
require('head.php')

?>

  <body>
    <div class="container">

      <form class="login_form" action="login.php" method="post">
        <h2 class="login_form_head">Please Log In</h2>

        <input type="email" name="email" class="form-control" placeholder="Email address" required autofocus>
        <label for="inputPassword" class="sr-only">Password</label>
        <input type="password" name="password" class="form-control" placeholder="Password" required>
        <button class="btn btn-lg btn-primary btn-block" id="button" type="submit">Log in</button>
        </form>
        <div style="text-align:center;">
          If you don't have account yet <a style="text-align:center;" href="register_form.php"> SING IN </a> now for free
        </div>
      


    </div>


  </body>

  </html>

 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
Pokaż kod pliku, w którym występuje błąd czyli login.php
komentarz 28 listopada 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)

No no... kurde.. POMYŚL zanim coś napiszesz [Chodzi mi o twój kod], a nie jestem pewien czy ty go pisałeś. Łączysz się z bazą danych i zaraz zamykasz to połączenie. WYWAL TO: 

mysql_close($connect); 

I dodaj na końcu pliku login.php

komentarz 28 listopada 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Racja, zobaczyłem małpę i włączył się tryb ^%@#@
komentarz 28 listopada 2015 przez Widemo Użytkownik (920 p.)

TAK WYGLADA TERAZ DB_CONNECT ALE BLAD JEST DALEJ ale jest inny blad

Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/u148403917/public_html/db_connect.php on line 6
Connection error! Try again later.

 

<?php 
session_start();
require("head.php");
$connect = mysqli_connect('mysql.hostinger.pl', 'u148403917_widem', 'haslo');

$db = mysqli_select_db('u148403917_users', $connect)
or die ("Connection error! Try again later.");

?>

 

komentarz 28 listopada 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)

Po $connect = mysqli_connect();

if (mysqli_connect_errno())
{
    echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
    //you need to exit the script, if there is an error
    exit();
}

 

komentarz 28 listopada 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)

Już widzę :) Prawdopodobnie podajesz błędne dane logowania. Upewnij sie czy:

  • Masz poprawnie ustawiony host. Może spróbuj localhost
  • Czy masz poprawny login
  • Czy masz poprawne hasło
0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2015 przez Radfler VIP (101,030 p.)

Z tego co wyczytałem to funkcja mysqli_query przyjmuje 2 argumenty:

1. Link,

2. Zapytanie.

Sprawdź tutaj: http://php.net/manual/en/mysqli.query.php

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 226 wizyt
pytanie zadane 21 października 2015 w PHP przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 640 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 2,518 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2019 w HTML i CSS przez pebrzosky Obywatel (1,160 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,560 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...