• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Inspirujące, warte zobaczenia kanały na YouTube?

VPS Starter Arubacloud
+152 głosów
21,937 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2015 w Grafika i multimedia przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,750 p.)

Klasyczny offtop - pytanie brzmi: jakie kanały na YouTube uważasz osobiście za szczególnie wartościowe, inspirujące, warte zobaczenia? Dla mnie będą to na pewno:

Shaytards - vlogi parentingowe, wspominany przeze mnie często Shay Carl: 
https://www.youtube.com/user/SHAYTARDS/ 

James Rolfe - popularny Nintendo Nerd, ale także inspirujący reżyser i osobowość: 
https://www.youtube.com/user/JamesNintendoNerd

Elliott Hulse - bardzo oczytany i biegły w filozofii trener fitness:
https://www.youtube.com/user/elliottsaidwhat

Jestem piekielnie ciekaw Waszych propozycji - chętnie do nich w wolnej chwili zajrzę :) I to może być dowolna tematyka kanału - po prostu kogo na YouTube najbardziej by Ci brakowało? Pozdrawiam!

3
komentarz 6 lipca 2017 przez abe192 Nowicjusz (140 p.)
polecam wykłady TED
komentarz 18 czerwca 2020 przez niezalogowany

@Mirosław Zelent,

Witam! Polecam też ten kanał https://www.youtube.com/channel/UC_MIaHmSkt9JHNZfQ_gUmrg/about   głównie o programowaniu webowym, też opisywane są często różne biblioteki JS. Naprawdę warto tam wpaść w wolnej chwili.

Pozdrawiam! 

komentarz 2 marca 2021 przez jaworowicz Użytkownik (800 p.)

@abe192, na początek "co się dzieje, gdy odpowiesz na SPAM?" oraz "Nowe biodro" :) 

A co do kanałów to Inna Strefa: https://youtube.com/channel/UCLuLikMoY2LKY_A7-vSE5Zw

88 odpowiedzi

+38 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
edycja 4 kwietnia 2015 przez krecik1334

Bardzo dobry kanał o elektronice (teoria + praktyka):

https://www.youtube.com/user/ElektroPrzewodnik/

Kanał dotyczący sprzętu komputerowego:

https://www.youtube.com/user/MoreleTV/

Szeroko pojęte IT (webmasterka, linux itd.):

https://www.youtube.com/user/uwteamorg/

Kanał autora silnika Game Dev Celelej (polecam):

https://www.youtube.com/user/TheMafiesto4/

Kursy Programowania (głównie C++, krótko, zwięźle i na temat, dużo zagadnień)

https://www.youtube.com/user/MinDControlDx/

Kanał kolegi, robienie gier w C++ (narazie, później bardziej rozległa tematyka)

https://www.youtube.com/channel/UCupL7TaDvbrOkdwaRyOZDUw/

JavaDevMatt (info o Javie, przybliżenie życia zawodowego programisty)

https://www.youtube.com/user/JavaDevMatt/

komentarz 5 kwietnia 2015 przez Krzysztof Początkujący (390 p.)

JavaDevMatt czyli "programista na emigracji" opowiada o realiach pracy programistu w firmie w Hamburgu, o swoich studiach inżynierskich i paru innych ciekawych rzeczach.

komentarz 8 kwietnia 2015 przez DarkEliat Bywalec (2,810 p.)
Ten Twóm kolega jest zarombisty. Ekstra poradnik o wężu.
komentarz 8 kwietnia 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
Dzięki. Pozdrawiam.
komentarz 5 marca 2018 przez Marchiew Dyskutant (7,690 p.)

@krecik1334,
 Jak padło polecenie https://www.youtube.com/user/TheMafiesto4/ to ja polecę autora gierki "Perypetie Boba" https://www.youtube.com/user/olekolek1000https://www.youtube.com/channel/UCsVFc29yaBvy5GT549n7EFA OLEK OLEK 1000 :)

Również wart uwagi kanał o programowaniu. Z resztą obaj panowie mało aktywni

komentarz 4 maja 2020 przez Arcturus Bywalec (2,370 p.)

też polecam kanał olekolek1000yes

+25 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez AwsD Użytkownik (920 p.)
edycja 4 kwietnia 2015 przez AwsD
Polski Kurs Blendera - Piotr Arłukowicz

https://www.youtube.com/channel/UC5h6sCAobCJIBXpR2xGJxMQ

Kanał dla początkujących jak, i zaawansowanych grafików komputerowych. Dzięki niemu zapoznałem się z Blenderem oraz grafiką 3D.

DawidN20v2 - komputery, części, testy, recenzje

https://www.youtube.com/channel/UCsqyoQ5Z2QnWfLZ7GeIT1bQ

BlackWhiteTv - komputery, części, testy, recenzje

https://www.youtube.com/user/blackwhite321

Oczywiście mógłbym wymieniać i wymieniać, ale to są te, które od razu przyszły mi do głowy.
komentarz 7 kwietnia 2015 przez TsunameeV8 Początkujący (410 p.)
polecam też tego gościa - https://www.youtube.com/user/AndrewPPrice - Andrew Price , cały blender ma w małym paluszku stopy, a jego komputer jest jak Predator wśród czarnych mrówek. Z resztą.. po prostu zobaczcie ;)
7
komentarz 30 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Na początku myślałem, że chodzi Tobie o blender do przygotowania np. soku.

Hah. :)
+22 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez procent Obywatel (1,140 p.)
Piotr Arłukowicz -  jeden z lepszych polskich wideokursów Blendera:
https://www.youtube.com/user/piotao

Demon - tworzenie gier w środowisku Unity3D:
https://www.youtube.com/user/adAsPlayGame

Projekt Odważ Się Żyć - pokonywanie granic, motywowanie samego siebie, podejmowanie decyzji:
https://www.youtube.com/user/OdwazSieZycPL

Pozdrawiam!
1
komentarz 5 kwietnia 2015 przez RadomskiCoder Gaduła (3,980 p.)
Odważ się żyć polecam również. Dla kogoś kto szuka motywacji
+18 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Prime_Bull Obywatel (1,820 p.)
Mateusz Grzesiak - rozwój osobisty, coaching itp. ciekawe ma filmiki, ktore mogą wiele nauczyć.

https://www.youtube.com/user/grzesiakm
komentarz 5 kwietnia 2015 przez RadomskiCoder Gaduła (3,980 p.)
też miałem go dodać. Polecam ! :)
komentarz 8 kwietnia 2015 przez CrookedKnee Gaduła (3,150 p.)
Podpinam się pod tą odpowiedź :)
2
komentarz 14 kwietnia 2016 przez Patryk Kirszenstein Bywalec (2,400 p.)
do tego kanału trzeba podchodzić z rozwagą, jak można z niego wyciągnąć naprawdę wiele i NAPRAWDĘ SIĘ ROZWINĄĆ , tak uważam że sam grzesiak nami manipuluje i przykłada zbyt wielką wartość do pieniądza
+15 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez RegularLemon Stary wyjadacz (12,260 p.)
Derek Banas - tutoriale na temat programowania i nie tylko.
https://www.youtube.com/user/derekbanas

Actualized.org - psychologia, samorozwój, szczerze mogę polecić dla osób mających problemy z komunikacją, zawieraniem znajomośći itd.
https://www.youtube.com/user/ActualizedOrg

YourMovieSucksDOTorg - tym razem z innej beczki. Kanał na temat filmów. Zabawne i świetnie zmontowane materiały :)
https://www.youtube.com/user/YourMovieSucksDOTorg
1
komentarz 10 listopada 2017 przez Tpk Nałogowiec (40,100 p.)
Darek Banas - świetny kanał, bardzo entuzjastyczne podejście do życia ;)
+12 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Harsay Pasjonat (23,640 p.)

Indie Your Face - Polecam dla ludzi zajmujących się tworzeniem gier.

Vlog Brothers - Świetna seria vlogów.

Krzysztof Gonciarz - Dla ludzi zainteresowanych m.in. Japonią. Świetny content jeżeli chodzi o polski youtube.

Extra Credits - Świetna seria jeżeli chodzi o teorię w tworzeniu gier i nie tylko.

Handmade Hero - Kanał prowadzony przez Casey'a Muratori. Przedstawiony jest cały proces tworzenia gry dosłownie od Z E R A w języku C. Codziennie streamuje i wrzuca na youtube godzinny filmik.

+12 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez k!e# Bywalec (2,250 p.)


uwteamorg - linux, serwery, webmasterka itp.

JavaDevMatt - Java, ciekawostki, itp.

+11 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Bartosz Płóciennik Dyskutant (8,510 p.)
Ja natomiast polecam filmy na YT użytkownika the new boston:

https://www.youtube.com/user/thenewboston

co prawda są w języku angielskim ale każdy filmik to przykład podczas którego jest tłumaczone dlaczego tak a nie inaczej. Dużo mi to dało podczas nauki Javy :)
komentarz 4 kwietnia 2015 przez Rodzyn Użytkownik (980 p.)
Właśnie chciałem to wrzucić :D Uprzedziłeś mnie ^^
komentarz 4 kwietnia 2015 przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,750 p.)
A tak, Bucky'ego Robertsa kojarzę, bardzo lubiłem jego podcast :)
komentarz 10 listopada 2017 przez Tpk Nałogowiec (40,100 p.)
The new boston - tutoriale z lekkim poczuciem humoru, bardzo pozytywny gość ;)
+10 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez PreZmyK Pasjonat (21,470 p.)
+10 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez mgpl Obywatel (1,430 p.)
Inspirujący facet:  https://www.youtube.com/user/andrzejTucholski/

Polecam szczególnie serię z elementem <canvas>:  https://www.youtube.com/user/webtunings/

Jak dla mnie bomba! https://www.youtube.com/user/codingmath/
+9 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
+9 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Daro Początkujący (420 p.)
Z kanałów które moge polecić wymienie na pewno:

Rozwojowiec: Gościu porusza w cholere ciekawych tematów z kategorii rozwoju osobistego, takiego klasycznego, ale też rzeczy ciekawe dla nie interesujących się tym. Dla przykładu temat grywalizacji, czy wykrywania kłamstw. Do tego filmiki jego są w na prawdę przystępnej formie. https://www.youtube.com/user/Rozwojowiec/videos

VoidRealms: Jeśli interesuje was biblioteka QT do C++ to polecam choć inne jego rzeczy też są ciekawe. Tłumaczy trochę na chłopski rozum, a nie koniecznie terminami programistycznymi/naukowymi więc dla początkujących nadaje się jak ulał. Tylko musicie jeszcze znać angielski, ale to chyba nie problem. https://www.youtube.com/user/VoidRealms/videos

CodingMadeEasy: Kanadyjczyk o czarnej barwie skóry. Bardzo przyjacielski i ogarnięty gościu. Ma na kanale parę głównych serii, które w większości opierają się na tworzeniu gier 2d w bibliotekach allegro, SFML. Po za tym oczywiście ma filmiki o samym C++, Javie enc. https://www.youtube.com/user/CodingMadeEasy/playlists

Zupełnie dodatkowo polecam z całego serduszka jeszcze https://www.youtube.com/user/YellowBrickCinema/videos . Na tym kanale znajdziecie wiele tzw. ambientów, czyli muzyk tła. Zawsze programuje właśnie puszczając sobie takie to relaksacyjne 'mixy'.
+9 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez Krzysztof Początkujący (390 p.)
kursy w języku angielskim: Qt, C++, Java, C#, HTML i parę innych

VoidRealms https://www.youtube.com/channel/UCYP0nk48grsMwO3iL8YaAKA
+9 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez NetR3aper Obywatel (1,060 p.)

DrapsTV(EN)- Python i hacking:

https://www.youtube.com/user/DrapsTV

Elektro Maras-tutoriale z Adruino:

https://www.youtube.com/user/elektromaras/

Big Think(EN)- znani ludzie ze świata nauki i nie tylko opowiadają o różnych ciekawostkach(np Michio Kaku o UFOlaugh ):

https://www.youtube.com/user/bigthink/

Kącik Hani- miła starsza pani opowiada o życiu w Australii:

https://www.youtube.com/channel/UCeSiTMxvPS92_omZ9OOCwRw

SuspectSky(EN)- mój faworytlaugh głownie o UFO, trochę o New World Order:

https://www.youtube.com/channel/UCdrSjQ5ztEGin2BTlisfJ3w

komentarz 6 kwietnia 2015 przez Christopher Użytkownik (670 p.)

Tutaj jeszcze podepnę sie do posta kolegi. Podobny do elektromarasa - 2bajty  https://www.youtube.com/user/2bajty/videos. 

komentarz 7 kwietnia 2015 przez r00t Mądrala (6,960 p.)
Zgadzam sie Draps TV jest swietnym kanalem i jednym z najlepszych na temat Pythona I Hackingu. Polecam ten kanal.
komentarz 18 maja 2015 przez niezalogowany
Podpinam się pod DrapsTV, świetny kanał o m.in. Pythone :)
+8 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez 001greg001 Bywalec (2,030 p.)
Polecam kanał Artura Owczarka pod adresem: https://youtube.com/user/owca607 Na jego kanale mozna znaleźć tutorale zwiazane z tworzeniem aplikacji w Javie z wykorzystaniem takich frameworków i wzorców projektowych jak: Spring Framework, JPA czy Hibernate. Posiada równierz tutoriale dotyczace takich narzędzi programistycznych jak Grunt, Bower oraz Yeoman.
+8 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez zirael [PL] Mądrala (5,200 p.)
JavaDevMatt - często poruszane kwestie związane z merytoryczną częścią programowania i to co programista powinien wiedzieć

https://www.youtube.com/channel/UCC0DqsMgWeHqNA6TGa2UHIA

 

Gynvael Coldwind programista, pracuje w Google, w wolnych chwilach nagrywa filmy dotyczące programowania, reverse engneering'u, kapitan drużyny "Dragon Sector" biorącej udział w CTF (Capture The Flag / Zdobyć Flagę)

https://www.youtube.com/channel/UCjS2aGCvsnhExcWRAI8T4Pw

 

Strona poświęcona bezpieczeństwu komputerowemu, administracji serwerami, linux

https://www.youtube.com/user/uwteamorg
+7 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez PiotrY Użytkownik (590 p.)
Mogę Wam polecić wystąpienie Jobsa, dla mnie bardzo inspirujące :

https://www.youtube.com/watch?v=SNlJVj6xaCQ

Zachęcam również do przeczytania jego biografii.
+7 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2015 przez Linker Bywalec (2,690 p.)
Te które mi przyszły na myśl:

1. Mirosław Zelent :)

2. https://www.youtube.com/user/uwteamorg strony, administracja, bezpieczeństwo

3. https://www.youtube.com/user/videotesty tesy sprzętu itp.

4. https://www.youtube.com/user/OdwazSieZycPL motywacja (mają też stronę)

5. https://www.youtube.com/user/andrzej0003 Sieci Komputerowe itd.

Podobne pytania

–1 głos
4 odpowiedzi 783 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2020 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
3 odpowiedzi 324 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2018 w Offtop przez krzakurts Obywatel (1,470 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 257 wizyt
pytanie zadane 14 października 2015 w HTML i CSS przez intoksynator Gaduła (3,450 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...