• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Podmiana zawartości strony "szablonu" za pomocą php mysql i rss

Object Storage Arubacloud
+1 głos
152 wizyt
pytanie zadane 25 września 2015 w PHP przez Dr. Zawijas Użytkownik (610 p.)
Cześć, mam taki plan:

Robię "katalog" podcastów. Będzie w nim wiele różnych audycji.

Każdy odcinek jest dodawany do mysql i stamtąd leci w plik rss, z którego wypisywne są poszczególne informacje (np. tytuł, opis, link do audio itd.). Każdy z rss będzie miał jak wiadomo wiele odcinków.

 I tu mam pytanie. Chce stworzyć archiwum jako listę i jedną stronę/szablon.

Chce by wybrane odcinki podmieniały treść na jednej stronie. Nie chce tworzyć osobnych podstron na epizody.
Jak to zrobić?

Dobrze wytłumaczyłem o co mi chodzi?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 25 września 2015 przez DavidMCPolska Bywalec (2,770 p.)
wybrane 13 stycznia 2016 przez Dr. Zawijas
 
Najlepsza

Jeśli wiem o co chodzi to powinieneś zrobić na przyciskach do tych podcastów takie coś, że jest przycisk przekierowujący do np. podcast_1, więc ten przycisk musi przekierować na stronę: podcast.php?name=podcast_1

Wtedy na tej stronie czytasz to co ten przycisk wysłał kodem: 

$name = $_GET['name'];

I według tej zmiennej pobierasz podcast z bazy danych i wyrzucasz na ekran :). Mam nadzieje, że rozumiesz, jak co to pisz w komentach.

+1 głos
odpowiedź 25 września 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
edycja 26 września 2015 przez efiku

 Troszeczkę nie wiem o co Ci chodzi.

Chcesz zrobić jedno wielkie archiwum ze wszystkimi piosenkami w bazie?
I pobierać wszystkie za jednym razem?

https://3v4l.org/VMhpW

Zamiast tego foreach to można zastosować PDO + SELECT na wszystko , oczywiscie warto będzie inwestować w jakieś cache. Bo może troszkę obciążać system. 

PS: Jak wygląda struktura tabeli z podcastami... ?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 485 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 877 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2017 w PHP przez Corleone97 Początkujący (450 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 995 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...