• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pierwsza strona www

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
901 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2015 w HTML i CSS przez tirex Gaduła (4,430 p.)

Witam,

Niedawno napisałem taką stronkę.Jest to moja pierwsza strona.Nie jest jeszcze responsywna,ale wkrotce będzie.

www.cytatyswiat.esy.es   -

Jak ją oceniacie i co ewentualnie byscie w niej zmienili albo dodali:)?

Każda podpowiedź pozwoli mi zrobic krok do przodu.

 

Pozdrawiam

11 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Proponował bym cieszyć sie z nabytej wiedzy przy tym projekcie ale sam projekt porzucić jeszcze dzisiaj. I zaczać prace nad nową stroną.
komentarz 15 czerwca 2015 przez NeroTestero Gaduła (3,240 p.)
Kolega ma tu rację... Przy utworzeniu nowego projektu jest 100% wiesza szansa na wyrobienie sobie "skilla".
+2 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Strona jak strona, jeden obrazek na 3/4 tła i kilka divów, nie ma co oceniać.

menu się robi na liście.
+2 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Anonim Mądrala (6,000 p.)
Bardzo fajny pomysł.

Poprawił bym trochę design: menu, cytat losowy trochę mniej przezroczysty.
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)

Przede wszystkim ta przeźroczystość - zrób mniej intensywna bo cytaty po prawej nakładające się na  kolory są nieczytelne, po najechaniu mychą na górne menu też napis staje się nieczytelny. No i dlaczego formularz wyskakuje w nowym oknie ? Uzupełniłem formularz i fiku miku ''Coś jest nie w porządku, sprawdź wpisane dane.'' :)

I nie może być tak że użytkownik sobie w formularzu przeciągnie pole TEXT poza DIVA :P

komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
Nad formularzem jeszcze pracuje:).Php słabo znam.
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)

No i patrz co się dzieje po zmniejszeniu strony :D

komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
U mnie na przeglądarkach tego nie ma.Ale dzięki.Tylko ciekawe jak to usunąć.
komentarz 15 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
U mnie na Google Chrome tak się dzieje.  Niestety frontendowiec że mnie żaden :)
komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
Ciekaw czemu.Ja sprawdzałem teraz na firefox,safari i chrome.Ale tak jak u Ciebie to nie mam.
komentarz 15 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
BTW Chodzi mi o zmniejszenie CTRL + SCROLL mychy a nie tylko manipulacja okienkiem :) tak to juz jest z fronteendem dlatego go nie lubie :P
komentarz 15 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (601,110 p.)
Ale ctrl + scroll nie skaluje strony tylko ją chamsko zmniejsza… IMO tym, że przy tego typu praktyce się coś rozwala to można to olać - dopóki jest czytelnie, jest ok
komentarz 15 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
hhmm moje pseudo strony nigdy się tak nie sypały przy tego typu hard-testingu :) Ale nie wiedziałem że można to olać
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Stronka się rozwala (tło wyrównane do lewej a divy na środku). Przeglądarka Chrome,system Ubuntu.
komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
dzieki.dobrze wiedzieć.
komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
Może być tak,że jak np strona jest robiona na platformie win7 i dobrze działa a na linuxie źle?Czy system może poprzestawiać stronę?
komentarz 15 czerwca 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Nie wiem, dla pewności dodaję. Kwestia też jest taka że windows ma zwykle Chrome 32bit a ja mam 64bit, to już może mieć jakieś znaczenie, choć też nie musi.
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Bardzo ładnie jak na pierwszą stronę. Zmniejsz nieco przeźroczystość, bo za mało wyraźnie jest wyświetlany tekst.
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (601,110 p.)

Jak już robimy stronę z cytatami, to zadbajmy o to, żeby cytaty były dobrze oznaczone:

<blockquote>
	<p>Budząc się rano,pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć,oddychać i móc się radować.</p>
	<cite>-Antoni Słonimski</cite>
</blockquote>

No i czemu poszczególne podstrony otwierają się w nowych kartach? Strasznie wkurzające (zwłaszcza, że nie opuszczamy Twojej strony)

Obrazki-ozdobniki powinny mieć pusty [alt]

No i logo powinno być linkiem do strony głównej, a najlepiej dodatkowo nagłówkiem najwyższego rzędu: http://www.webkrytyk.pl/krytyka/lexy.com.pl/#naglowki

komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
Tak,też zrobię.
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)

Hej, dodanie:

background-size: cover;

do body wyeliminuje problem "nierozciągalności tła" w zależności od rozdzielczości :)

komentarz 15 czerwca 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)
dzieki.Zaraz zastosuje.
+1 głos
odpowiedź 18 czerwca 2015 przez pluszowymis Nowicjusz (160 p.)

Ja bym dała jeszcze kilka bajerów, np. newsleter itp. A masz już zrobione pozycjonowanie? Bo mi zrobili http://www.eyedesign.com.pl/i teraz widze, że mam więcej wyświetleń ;)

+1 głos
odpowiedź 18 czerwca 2015 przez KatarzynaGie9 Bywalec (2,500 p.)
w miarę.Ale jak się wchodzi i widzi takie porozwalane divy nieładnie to wygląda,

uporządkuj to jakos :) przezroczystość też średnio mi tu pasi.

menu zrob jako listę.

Poza tym ten brak odstępów pomiędzy linijkami odstrasza.

Poza tym mogłaby być większa czcionka,

w cytatach niepotrzebny moim zdaniem cień tekstu do tytułu no chyba ze jakby inny kolor był.

Ogólnie powinieneś zmienić tam kolory i powiększyć czcionkę, może jakiś padding dodać,

poza tym fajnie by się prezentowało jakby było wyśrodkowane.

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 326 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2015 w Nasze projekty przez RadoszSzymon Obywatel (1,570 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 303 wizyt
pytanie zadane 5 maja 2016 w HTML i CSS przez Barus Stary wyjadacz (14,120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 235 wizyt
pytanie zadane 8 lutego 2017 w HTML i CSS przez crayonek Nowicjusz (120 p.)

92,568 zapytań

141,421 odpowiedzi

319,626 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...