• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Emmet + Notepad ++

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,730 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2015 w Offtop przez niezalogowany
edycja 5 sierpnia 2016

Witam społeczność koderską.

Czy ktoś z Was korzysta może z Emmeta z Notepadzie ++ ?

Ewentualnie jak on działa w notepadzie, czy nie ma problemów? I Jak go instalowaliście?

Co myślicie o takiej wtyczne przyśpieszającej pisanie kodu?

Pozdrawia.



komentarz 1 października 2016 przez emeszenes Nowicjusz (100 p.)

Jak w Notepad++ w ramach Emmet zaznaczać wszystkie wystąpienia zaznaczonego fragmentu tekstu ? Tak, jak tu: https://www.viget.com/articles/my-overused-sublime-text-keyboard-shortcuts#select_all_matches_of_a_selection. Ewentualnie: jak dodać taki skrót/snipet ?

5 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 czerwca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
wybrane 31 marca 2018
 
Najlepsza
Hej,

mam zainstalowaną wtyczkę stosunkowo od niedawna i jak na razie nie zauważyłem żadnych komplikacji.
 Jak dla mnie to bajeczna sprawa, możemy odpuścić sobie wpisywania wielu linijek kodu.
W Sublime Text, wtyczka działa mi już od dłużeszgo czasu bez najmniejszego zarzutu, zobaczymy jak sobie Notepad++ poradzi.

Pobieramy skrypt, rozpakowujemy w katalogu głównym Notepad++.

Mój Notepad++ v6.5.1,  Emmet od teraz już współpracuje z edytorem Notepad++
komentarz 3 czerwca 2015 przez niezalogowany
Dziękuję za odpowiedz. Wystarczy go wypakować w katalogu głównym i nic więcej?
komentarz 3 czerwca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Dokładnie, wrzucarz wszystko z paczki do katalogu głównego, po odpaleniu Notepad++ od razu opcja pojawia się w zakładkach programu,
komentarz 2 kwietnia 2018 przez niezalogowany
Witaj mam przerzuconego emmeta do notepada wtyczka mi się pokazuje ale nie mogę jej włączyć.

kiedy piszę kod za pomocą emmeta np

div.menu>ul>li*8>a a wciskam tab nic się nie dzieje.

to sama w brackets działa bez zarzutu wiesz może czemu?
0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
Jedyne co zawsze doinstalowuje do notepad++ to dejavu sans mono. Ten Emmet wygląda całkiem ciekawie, trzeba będzie potestować :)
0 głosów
odpowiedź 3 czerwca 2015 przez TomWaw.IT Użytkownik (920 p.)

Korzystam i jestem zadowolony :) 

Można łatwo zainstalować przez Plugin Manager.

A tu przegląd funkcji: http://docs.emmet.io/cheat-sheet/

komentarz 4 czerwca 2015 przez niezalogowany
Dziekuję za odpowiedz
0 głosów
odpowiedź 4 października 2015 przez Javowiec Pasjonat (21,560 p.)
Uruchamiaj Notepada++ jako Administrator.

Kliknij prawym przyciskiem myszki na Notepad++ i "Uruchom jako Administrator".

Jak masz skrót do Notepada++ to kliknij prawym przyciskiem myszki na skrócie i wybierz "Właściwości" -> "Skrót" -> "Zaawansowane" -> zaznacz "Uruchom jako Administator" -> "OK".

Albo loguj się na kompa kontem z uprawnieniami Administratora.
komentarz 4 października 2015 przez niezalogowany
to co napisałeś nie pomaga próbowałam tego.... pomaga tylko reset.
komentarz 4 października 2015 przez niezalogowany
tzn zmieniam typ konta na admina jeśli wystąpi problem ale to nic nie daje.
0 głosów
odpowiedź 8 stycznia 2017 przez JuzMnieTuNieMa Użytkownik (690 p.)
Używam emmeta w Atomie, tam sprawdza się świetnie. Można napisać cały szkielet strony w 1 linii kodu w minutę. Sposób działania jest prosty i intuicyjny zarówno w HTML jak i CSS. Znacznie przyspiesza pisanie większych projektów. Nie wiem jak wygląda instalacja w N++, ale na pewno bardzo warto go zainstalować.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 166 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2017 w HTML i CSS przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 673 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 562 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,560 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...