• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Globalny anonimowy czat

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,542 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2017 w Nasze projekty przez Jonasz Osmenda Nowicjusz (120 p.)
Jest to czat w ktorym możecie ustanowić swoj własny unikatowy kanał
Rozmowa nie jest zapisywana nigdzie, po zamknięciu okna czatu rozmowa znika bezpowrotnie z internetu.

Chce przez to powiedziec że nawet tworca czyli ja nie ma mozliwosci podejrzenia przebiegu rozmowy lub jej zapisania i przywołania. Otwarte kanały nie są zapisywane na serwerze. Nie mam wglądu w dane użytkowników, nicków i kanałów
Innymi słowy jest to anonimowy czat jeśli trzeba notabene smsy są pod stałą kontrolą Czat jest wolny od tego typu kontroli.

www.czatujemy.pl
komentarz 22 stycznia 2017 przez littlerunaway Obywatel (1,790 p.)
Fajna idea ale nad interfacem graficznym trzeba popracować ;)

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2017 przez Comandeer Guru (601,110 p.)

Skoro taki anonimowy, to czemu całość leci przez WebSocket (i to niezabezpieczoną wersją protokołu) – i to w dodatku do chińskiej usługi?

+1 głos
odpowiedź 22 stycznia 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Gdzie https? Rozmowa nie jest zapisywana nigdzie i śledzona przez nikogo... no oprócz być może naszych dostawców internetu, administratorów naszych sieci i innych ewentualnych pośredników? :D

Serwer nie zbiera logów ani niczego? Na stronie widzę dodany chociażby jakiś licznik odwiedzin, dołączanie jakiś zewnętrznych skryptów nie kojarzy mi się z anonimowością (a pewnie te serwery z których ciągną się zewnętrzne zasoby zbierają logi czyli jakieś dane o nas).

Mi osobiście wygląda to na jakiś mały pomysł i coś swojego, ale tak w praktyce realizacja wygląda średnio (i to dosłownie: wygląd jakoś też mnie nie porwał). Ponadto osobiście nie czuję potrzeby korzystania z takiego "anonimowego" czatu, więc wybacz, ale ja nie skorzystam.
komentarz 23 stycznia 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Ale co ma SSL do domeny? laugh

komentarz 23 stycznia 2017 przez Jonasz Osmenda Nowicjusz (120 p.)
Zupełnie nic. Poprostu domena jest na tyle tania że mogę ją testować przez rok i dopiero okaże sie czy bede przedłużał hosting i jesli bedzie trzeba to i szyfrowanie wykupie

(taki poboczny wątek rozpocząłem no nie ważne ;))
2
komentarz 23 stycznia 2017 przez Comandeer Guru (601,110 p.)

Wklejanie jsona wprost do kodu???? (Po co?)

Ten JSON, co niżej wkleiłeś, to WebApp Manifest – standard metadanych dla aplikacji internetowej. 

komentarz 24 stycznia 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Czy jest coś o czym nie wiesz na temat JS-a commander? ;p
1
komentarz 24 stycznia 2017 przez Comandeer Guru (601,110 p.)
Tak, całkiem sporo wbrew pozorom.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 164 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2022 w HTML i CSS przez martinez7589 Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 233 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 519 wizyt
pytanie zadane 31 października 2016 w C i C++ przez DraveN Nowicjusz (120 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...