• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

css - hover animowany obraz

Object Storage Arubacloud
0 głosów
389 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)
mam pytanie dotyczace cześci hover. nawiazujac do #2 odcina w css chiałbym np najeżdzajac na ikonke snapchata wyświetliła mi sie grafika o tym samym rozmiarze która bedzie wzbogacona o te "kropeczki" identyfikacyjne. jezeli byłoby cos niejasne to podpowiem mniej wiecej o co mi chodzi
1
komentarz 22 stycznia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Co to są „kropeczki identyfikacyjne”?
komentarz 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)

no jak masz cos takiego  a podstawowy obrazek mam z fontello

komentarz 22 stycznia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Zgaduję, że te kropeczki można skanować i wyświetli się profil jednego z użytkowników, tak?
komentarz 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)
tak dokładnie
komentarz 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)
wiec chce zeby był taki najpierw zwykly duszek jak tutaj https://scr.hu/kkmaWy a po najechaniu zeby sie zmienił border color i obrazek
komentarz 22 stycznia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
W takim razie najprostszą opcją będzie odpowiednia stylizacja obrazka aby wyglądał jak reszta ikon i dodania go do zbioru wraz z animacją.
komentarz 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)
a jak to zrobic mniej wiecej?
komentarz 22 stycznia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

W sumie to wszystko napisałem w poprzednim komentarzu.

Wstawiasz obrazek z „kropeczkami”, do miejsca gdzie znajduje się ikona. Stylizujesz go aby nie różnił się od ikon i w css'ie dodajesz mu odpowiednie animacje, których oczekujesz.

Przyda się go przerobić na grafikę wektorową aby zawsze trzymał fason. :D

Wiesz już o :hover także nie ma większego problemu. Wystarczy pobawić się w stylizowanie.

Jak zrobić wyskakującą grafikę możesz podejrzeć tutaj:

http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/css-popup-image-viewer/

Z dodatkiem Js'a:

http://stackoverflow.com/a/25538564

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 22 stycznia 2017 przez ArkadiuszFlorczak Użytkownik (620 p.)
wybrane 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński
 
Najlepsza
A może chodziło po prostu o coś takiego ?

#klik {
    background-image: url(images/obrazek1.jpg);
}
#klik:hover {
    background-image: url(images/obrazek2.jpg);
}
komentarz 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)
o spoko dzieki tylko teraz zostaje problem wiielkości obrazka zeby nie był taki duzy bo ucina mi cześc obrazka
komentarz 22 stycznia 2017 przez Marshall_ Początkujący (350 p.)
komentarz 22 stycznia 2017 przez Kamil Zieliński Nowicjusz (200 p.)
dzieki :D brakowało mi po prostu background-size :P

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 158 wizyt
pytanie zadane 20 września 2018 w HTML i CSS przez Patryk Kacprowicz Nowicjusz (230 p.)
+2 głosów
3 odpowiedzi 488 wizyt
pytanie zadane 25 listopada 2022 w HTML i CSS przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 252 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2022 w HTML i CSS przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...