• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Walidacja kodu

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
596 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)

Witam Wszystkich,

Wykonałem walidację kodu html, poprawiłem kilka błędów i zostały mi te 3, nie za bardzo wiem o co chodzi, ktoś może pomoc?

 

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2017 przez Bosswell Nałogowiec (36,470 p.)
 
Najlepsza
1. <!DOCTYPE HTML> albo niedomknięte tagi ?

2.<link rel="icon" href="logo.png">

3.div nie moze być umieszczony w elemencie ul
komentarz 13 stycznia 2017 przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)

Co mogłoby być  w tym elemencie nie tak, że wciąż mi się go czepia?

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"/>

 

Całość kodu.

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.1.1/jquery.min.js"></script>
<link rel ="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto" rel="stylesheet">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"/>
<link rel ="stylesheet" href="icons/css/facebook.css" type="text/css">
<title> SIMPLE </title>
<link rel="icon" href="logo.png">


</head>
<body>

<header class="page-nav">
											<a href = "#" title = "Go back to homepage">
													<div id="logo-img"><img alt= "simple" src="logo.png" class="logo"></div>
											</a>
	<nav class="nav">
		<ul class="navigation-menu">
		
						<li><a href="#" title="Bieżace informacje"> Aktualności</a></li>
						<li><a href="#" title="Nasze produkty"> Produkty</a></li>
						<li><a href="#" title="Branże"> Branże</a></li>
						<li><a href="#" title="Branże"> Branże</a></li>
						<li><a href="#" title="Referencje"> Referencje</a></li>
						<li><a href="#" title="Kontakt  z Nami"> Kontakt </a></li>
						
		</ul>
																															<script>
																																	$(document).ready(function(){
																																	$("#search").click(function(){
																																		$(".input").toggle("slow");
																																	});
																																});
																															</script>
																															<script>
																																	$(document).ready(function(){
																																	$(".left-arrow").click(function(){
																																		$("#left-side").toggle("slow").addClass("right-side-after");
																																	});
																																});
																																
																																
																															</script>
	
	</nav>
								<div class="main-search">
								
												<input type="text" name="search" value="Search" class="input">
												<div id="search"><i class="icon-search" title="Search"></i></div>
							
								</div>
								
								<div class="clear"></div>

<div class="content">
	
					<div id="left-side">
					
							<div class="menu-with-arrow">
							
												<ul class="side-menu">
												
																	<li><a href="#" title="Menu">Menu</a></li>
																	
																	<li><a href="#" title="Bieżace informacje"> Aktualności</a></li>
																	<li><a href="#" title="Branże"> Branże</a></li>
																	<li><a href="#" title="Nasze produkty"> Produkty</a></li>
																	<li><a href="#" title="Usługi"> Usługi</a></li>
																	<li><a href="#" title="Referencje"> Referencje</a></li>
																	<li><a href="#" title="Kontakt  z Nami"> Kontakt </a></li>
																	<hr class="hr">
																	<li><a href="#" title="Informacje o firmie"> O firmie</a></li>
																	<li><a href="#" title="Branże"> Nagrody</a></li>
																	<li><a href="#" title="Relacje inwestorskie"> Relacje <span class="li.a"> inwestorskie</span> </a></li>
																	<li><a href="#" title="Partnerzy"> Partnerzy</a></li>
																	<li><a href="#" title="Kariera"> Kariera</a></li>
																	<hr class="hr">
																	
													</ul>
				
							</div>
							
							
											<div class="icons">
												<div class ="fb"><i class="icon-facebook" title="facebook"></i></div>
												<div class ="i"><i class="icon-linkedin" title="linkedin"></i></div>
											</div>
					</div>
			
			
													<div class ="left-arrow"> <div id="menu-icon"> MENU</div><i class="icon-left-dir"></i></div>
										
					<div id="right-side">
										
															<div class="about-company">
																	
																	<img alt ="home" src="home.png" class="home" > 
																	<h1 class="company"> O FIRMIE </h1>
																		
															</div>
															
								
								
								<div id="columns">
															
											<div id="column1">	
											
																<p>SIMPLE - z nami biznes jest prostszy! </p>
												
																<img alt="image" src="image.jpg" class = "image">
																 
																<p>PONAD 24 LATA DOŚWIADCZENIA <br> 
																SIMPLE S.A. jest wiodącym w kraju producentem rozwiązań informatycznych do wspomagania zarządzania przedsiębiorstwami. Będąc producentem oprogramowania, dajemy pełną gwarancję dotyczącą jego działania oraz dostosowania do zmieniających się warunków biznesowych i przepisów prawa oraz szybkiej reakcji na zmieniające się potrzeby klientów.
																 </p>
																<p>PONAD 3 500 KLIENTÓW<br>
																Działamy na polskim rynku producentów rozwiązań klasy ERP już od ponad 24 lat! Dostarczamy rozwiązania, które sprawdziły się w wielu zróżnicowanych branżach i doskonale znamy biznes naszych klientów. Nasza oferta dostosowana jest do potrzeb głównych sektorów polskiego rynku. Ze współpracy z nami skorzystało już blisko ponad 3,5 tysiąca firm.
																 </p>
																<p>PONAD 23 000 UŻYTKOWNIKÓW<br>
																Nasze produkty zawsze charakteryzowały się udanym połączeniem: innowacyjności, szerokiej funkcjonalności, adaptowalności i skalowalności jak również dbałości o rozsądny budżet, dostosowany do możliwości naszych Klientów. Dlatego w 2010 roku liczba naszych użytkowników przekroczyła 25 tysiące
																</p>
																<p>NASI ODBIORCY<br>
																Odbiorcami naszych rozwiązań są głównie firmy budowlane,</p>
											</div>
										
										
											<div id="column2">	
										
																<p> przedsiębiorstwa produkcyjne, uczelnie wyższe, jednostki medyczne oraz firmy usługowe i handlowe. Widzimy i wspólnie wykorzystujemy możliwości jakie daje proces integracji Polski z Unią Europejską.
																</p>
																<p>ZINTEGROWANE ROZWIĄZANIA DLA KAŻDEJ BRANŻY <br>
																SIMPLE posiada kompleksowe rozwiązania, dedykowane największym sektorom naszej gospodarki. W naszej ofercie znajdą Państwo rozwiązania dla firm o różnych profilach działalności (produkcyjnym, budowlanym, usługowym, handlowym), dla uczelni wyższych, jednostek medycznych, instytutów badawczych czy jednostek rządowych. 
																Nasze doświadczenia obejmują realizacje systemów dedykowanych pod indywidualne potrzeby klientów oraz integrację wszelkich rozwiązań wspomagających zarządzanie.
																 </p>
																<p>CERTYFIKATY I REKOMENDACJE<br>
																SIMPLE S.A. posiada istotne na polskim rynku rekomendacje od Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego oraz Stowarzyszenia Księgowych w Polsce, które potwierdzają, że oprogramowanie SIMPLE jest dostosowywane do zmieniających się polskich przepisów prawnych oraz wymagań Unii Europejskiej.  Ponadto SIMPLE S.A. wprowadziło i stosuje system zarządzania jakością ISO 90001:2008 w zakresie: projektowania, produkcji i wdrażania systemów informatycznych, a także  sprzedaż i instalacja sprzętu komputerowego oraz szkolenia.
																 </p>
																<p>Oprogramowanie SIMPLE zostało wyróżnione również: GAZELĄ BIZNESU, MEDALEM EUROPEJSKIM, statuetką TopBuilder oraz posiada status Microsoft Gold Certified Partner oraz BRE Partner Gold CERTIFICATE.  Osiągnięte wyniki pozwoliły zająć SIMPLE S.A. 30 miejsce w rankingu DIAMENTÓW FORBESA dla województwa mazowieckiego. Firma SIMPLE otrzymała również tytuł "Najlepszy dostawca IT dla przemysłu 2010 w kategorii ERP/MRP II (system polski)- producent".
																 </p>
																<p>ZAWSZE BLISKO CIEBIE<br>
																SIMPLE S.A. wraz z Partnerami prowadzi szeroko zakrojoną sprzedaż do Klientów na terenie całego kraju. Chcemy być jak najbliżej naszych klientów, dlatego wciąż dążymy do poszerzania sieci naszej sprzedaży.Unią Europejską.
																 </p>
											</div>
											
											
								</div>		
										
										
										
										
		
										
					</div>
										
					

	
</div>
	
	
					<div id="footer">
					
					</div>






</header>
</body>
</html>

 

komentarz 13 stycznia 2017 przez Bosswell Nałogowiec (36,470 p.)
Jest on zbędny. Po prostu go usuń.
komentarz 13 stycznia 2017 przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)

Dziękuje blush

+2 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2017 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
  1. Niepotrzebny, drugi znacznik html.
  2. Nie ma [rel="shortcut icon"], jest [rel=icon].
  3. Nie można wsadzać div bezpośrednio do ul.
komentarz 13 stycznia 2017 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

Co informatyk robi w piątek wieczorem? ... 

Pomaga na forum crying

komentarz 13 stycznia 2017 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)
Co robi nerd w piątek wieczorem?

Pisze żart o informatyku na forum ;)
1
komentarz 13 stycznia 2017 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
Co robi Comandeer w piątek wieczór?

Cicho płacze nad shitstormem pod jego postami :P
+1 głos
odpowiedź 13 stycznia 2017 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
1. nie ten standard,

2. Pewnie literówka (nie widzę - słaba jakość),

3. Zrobiłeś div'a w ul :o
komentarz 13 stycznia 2017 przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)
W takim razie jak mógłbym zrobić poziomą przerywaną linię w menu? <hr> tez nie przechodzi...
2
komentarz 13 stycznia 2017 przez Comandeer Guru (599,730 p.)

::after

komentarz 14 stycznia 2017 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
@up dokładnie, albo borderem spróbować (w przypadku mobilnego menu -> jak w BS.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 299 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2017 w PHP przez Ziuziek Mądrala (5,140 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 323 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2022 w PHP przez AgentTecza Obywatel (1,810 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 188 wizyt
pytanie zadane 19 października 2020 w JavaScript przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...