• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z brakiem altów i title dla IMG - galeria zdjęć w JS (templatka Wordpress)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
253 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2016 w JavaScript przez wificon Nowicjusz (120 p.)

Witam
Chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu galerią zdjęć na stronie http://fotografia-warszawa.com.pl/
Strona oparta o wordpress z templatka zawierajacą fajny slider, niestety slider nie pobiera altów ani title z biblioteki mediów wordpressa.

W php byłbym wstanie myślę sobie z tym tematem poradzić lecz JS na obecną chwile jest czesto dla mnie niezrozumiała, stąd moja prośba na forum.

Jesli jest ktos kto jest wstanie rozwiązać moj problem altow, ora title to chętnie bym prosil o wsparcie, nawet jeśli miałaby to być pomoc odpłatna

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 grudnia 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Czy zdjęcia są pobierane z galerii?
komentarz 28 grudnia 2016 przez wificon Nowicjusz (120 p.)
Na obecną chwile ustawione zostało jedno zdjęcie z galerii (na test), ale jesli trzeba to powrzucam wszystkie.

zdjęcie z galerii to: http://fotografia-warszawa.com.pl/wp-content/uploads/2016/12/Slider1.jpg

W bibliotece mediów ustawiony jest alt i title ale w źródle strony altów nie widać.

Autor nie przewidział takiej funkcjonalności stad moja prośba o pomoc w modyfikacji kody JS odpowiedzialnego za wyświetlanie tych obrazów tak aby wyświetlały się razem z ich altami.
komentarz 28 grudnia 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Slider to jakiś plugin, czy autorski projekt?
komentarz 28 grudnia 2016 przez wificon Nowicjusz (120 p.)
Ta templatka jest oparta na sliderze. Prosze zerknac na ta domene o której mówimy, Themes jest skrajnie prosty - oparty jedynie na sliderze skladajacym sie ze zdjęc pelnoiekranowych oraz ich miniaturek.

Jesli to pomoze to moge wyodrebnic kod który podejrzewam ze jest odpowiedzialny za wyswietlanie zdjec - a ja poprostu nie wiem jak go poprawic zeby dodawał również alty
komentarz 4 stycznia 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Czy ona była robiona na zlecenie? Czy ogólnie dostępna? Jak to drugie, wyślij mi link do repozytorium (może być na priv). Jak będę miał czas to zaglądnę do kodu i dam ci znać co należałoby zmienić. (Nie wiem czy wina stoi pod funkcją dodająca zdjęcia czy od strony JS-a). Strzelam że tej drugiej strony , gdyż funkcja (którą pewnie użył) get_post_gallery() pobiera automatycznie alt title (jeżeli będziemy używać klucza src do uzyskanej tablicy). Gorzej jak będzie z WPquery. Wtedy dam ci znać co należy zrobić. Fajnie jak Ci się uda, znależć funkcję :). Napewno będzie to pomocne.
0 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2016 przez Jan Cichocki Dyskutant (7,620 p.)
zlokalizuj kod odpowiedzialny za wstawianie (generownaie) zdjęć, a nastepnie doklej do <img> parametry obrazka alt=<kod> i title=<kod> gdzie <kod> to kod generujacy te parametry (nzajdziesz w sieci)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 251 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2018 w JavaScript przez Tomek Reda Obywatel (1,110 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 383 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2019 w HTML i CSS przez halotelefonek Bywalec (2,410 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 465 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2017 w SQL, bazy danych przez kubadenko Nowicjusz (120 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...