• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Potęgowanie w c++ [ROZWIĄZANY] [ankieta]

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,300 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2016 w C i C++ przez Floxit Nowicjusz (150 p.)
edycja 27 grudnia 2016 przez Floxit
Witam. Chcę napisać program  który wypisze mi kolejne potęgi liczby 2. Dopiero zacząłem naukę programowania i nie korzystam z niczego co nie wykracza poza pętle. Nie wiem jak zapisać zmienną i jako wykładnik.

Poniżej link do screena programu:

http://screenshot.sh/ovX7dlcJvjoEB

 

PYTANIE DO ANKIETY: Czy to jest zbyt proste żeby pytać o to na Forum?
Możliwe odpowiedzi:
Tak (1 głos, 20%)
Nie (4 głosów, 80%)
Może (0 głosów)
Nie wiem (0 głosów)
Na to wygląda (0 głosów)
1
komentarz 26 grudnia 2016 przez Sinoviesta Nowicjusz (230 p.)

1.Możesz przeczytac o bibliotece math. Tutaj spis wszytkich funkcji

lub

2. Kazda kolejna potega 2 to poprzednia potega 2 *2;

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 26 grudnia 2016 przez k_dybkowski Początkujący (480 p.)
edycja 27 grudnia 2016 przez k_dybkowski
 
Najlepsza
#include <iostream>
#include <cmath>

using namespace std;

int main()
{ int x=2,i,wynik;
  cin>>y;
  wynik=pow(x,i); // pow(x,y) x-liczba, ktora chcesz potegowac , i-wykladnik
  cout<<wynik;
}


Spróbuj to teraz zrobić za pomocą pętli :)

komentarz 26 grudnia 2016 przez niezalogowany

Umieszczaj kod w znacznikach do kodu (ostatnia ikonka w ikonkach do formatowania tekstu)

// Tak o

 

komentarz 27 grudnia 2016 przez Floxit Nowicjusz (150 p.)
Niech Bóg Ci błogosławi dobry człowieku. UDAŁO SIĘ! XD

Aż się screenem pochwale      http://screenshot.sh/mK9VKwm5yaDwx
komentarz 27 grudnia 2016 przez k_dybkowski Początkujący (480 p.)
Okej :) Wczoraj dopiero się zarejestrowałem i nie zdążyłem ogarnąć jeszcze wszystkich zasad itd. Już zmieniłem.

 

Floxit nie ma za co :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 7,159 wizyt
pytanie zadane 28 września 2017 w C i C++ przez szybki453 Nowicjusz (190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,720 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2018 w C i C++ przez Nowacx02 Obywatel (1,060 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 890 wizyt

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...