• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Cykliczne pobranie danych z bazy AJAX

Object Storage Arubacloud
0 głosów
383 wizyt
pytanie zadane 21 grudnia 2016 w JavaScript przez skrzatjedyny Gaduła (3,150 p.)
Witam, potrzebuje cyklicznie odswiezac dane na stronie wyciagajac je z bazy danych. Sam plik powiadomienia.php dziala, niestety nie wiem jak ugryzc JS - nic nie wyswietla, nawet console.loga. Zna ktos powod dlaczego tak sie dzieje? Kod: https://gist.github.com/skrzatjedyny/6b34c4e154cc81fa8cc1982f98ccd667
Z gory dzieki za pomoc ;)
komentarz 21 grudnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)

Dodaj w js

result = JSON.parse(result); 

 

komentarz 21 grudnia 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)

Aż tak potrzebujesz jquery? Czy tylko ajax?

Bo jak tylko ajax -> 

Ale jak już musisz jquery, to nie kombinuj:

https://jsfiddle.net/vbpgb2bc/1/

Po drugie: https://jsfiddle.net/ncd85pjb/ do wywalenia i wstaw skrypt przed </body>;

Po trzecie f12 -> zakladka networks -> f5 i sprawdz, czy requesty ida i co zwracaja

 

komentarz 21 grudnia 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)

Dodaj w js

result = JSON.parse(result);

A co jeśli nie zwraca mu jsona? :> 

 nic nie wyswietla, nawet console.loga

 console.log(result); <- jak już

 

komentarz 21 grudnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
W tym konkretnym przypadku ma być zwrócony JSON :)
komentarz 21 grudnia 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Baza wyrzuci wyjątek, lub serwer rzuci 500 i taki będzie json... :D
komentarz 21 grudnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
W efekcie końcowym chce dostać jsona na który ma zamiar pracować później w javascript, eliminuję tutaj wystąpienie błędy :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 grudnia 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
wybrane 22 grudnia 2016 przez skrzatjedyny
 
Najlepsza
PHP masz źle napisane.

Ogólnie to przekombinowane, ale wyswietlenie jsona całkiem zmien.

https://gist.github.com/xandros15/b3a2cdaf65211afe7ae87dfe771bb37a plik php

I jakbyś mógł http://www.php-fig.org/psr/psr-2/#2-2-files oraz zmienic nazwy zmiennych na angielskie.
komentarz 22 grudnia 2016 przez skrzatjedyny Gaduła (3,150 p.)
Dzieki mistrzu, te zmienienie jsona pomoglo! :D
0 głosów
odpowiedź 21 grudnia 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Zajedziesz bazę danych... odpytując ją co sekundę. Albo walnij long polling ajax, albo postaw jakiś  cache typu redis czy memcached.

Sam z tym ostatnio walczę i powiadomienia real time bez websocetów nie są prostą rzeczą do implementacji, zwłaszcza, jak musisz obsłużyc wielu użytkowników indywidualnie.
komentarz 21 grudnia 2016 przez skrzatjedyny Gaduła (3,150 p.)
Domyślnie nie będzie co sekundę, ale np co 10-30sek ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 138 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 155 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2016 w JavaScript przez skrzatjedyny Gaduła (3,150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 577 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2017 w PHP przez niezalogowany

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,455 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...