• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

jak zrobić odtwarzacz muzyczny na stronie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
587 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2016 w HTML i CSS przez madis Użytkownik (540 p.)

Witam, pierwszy raz piszę posta na tym forum.

Mam pytanie w jaki sposób, stworzyć oparty na JavaScript odtwarzacz muzyczny, nie mam pojęcia jak to zrobić.Przykład odtwarzacza znajduje

się tu  http://powersound.pl/wspomnienie.htm

 Powie mi ktoś jak to zrobić ??

 

 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 26 listopada 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)
Dlaczego to musi być od razu javascript na początek proponuję:

http://www.w3schools.com/html/html5_audio.asp
komentarz 26 listopada 2016 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
@hoktaur nie żeby coś, ale postawę roszczeniową to Ty wykazujesz i dodatkowo se jeszcze ze mnie kpisz.
komentarz 26 listopada 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)
Ok uważam też że to za daleko poszło to ja proponuję zakopać topór wojenny i ciebie przeprosić jeżeli w czymś zawiniłem oraz pozwolą sobie napisać/wkleić po raz kolejny i ostatni moją osobistą opinię na temat w3school'a:

Nie mam nic z bronienia w/w strony, żadnych korzyści majątkowych oraz innych przywilejów z tym związanych, więc:

Uważam że dzięki w/w stronie bardzo dużo się nauczyłem (tak 1,5 roku a ja tu już HTML, CSS, Bootstrap, PHP, JS, JQ, MYSQL - może dużo może mało ale to wsio po godzinach pracy i jak miałem czas). Wcześniej miałem mądre książki za grubą kasę i co leżą i się kurzą (nie mówiąc o tym że się pewnie zestarzały) i jakoś nie mogłem się zmobilizować a może po prostu były tendencyjne i nużące... (tu bije do dokumentacji :) - na nią przyjdzie czas ale gdy będzie mi to potrzebne oraz stwierdzę że już nic więcej w3school ani żadna inna strona mnie nie nauczy więc siłą rzeczy sam do niej sięgnę żeby się dalej rozwinąć i tam pewnie 'uderzę'). Siedzę sobie też na innych kursach między innymi od fundatora tego forum kursy HTML, CSS, PHP, JS jak i  CodeAcademy itp., ale czerpie z tego jakby dodatkowe korzyści które nazwijmy to uzupełniają moją wiedzę i pozwalają zrozumieć czego nie jestem w stanie pojąć na innym kursie oraz problemie z jakim się w danym momencie zajmuję.

Uważam, że najwięcej wiedzy dała mi właśnie strona w3school, ze względu przejrzyste menu, opis, gotowe do odpalania przykłady w których mogę dodatkowo poeksperymentować przez zmianę gotowego kodu, dostęp do informacji referencyjnych itp. Na w/w stronie mogę przyswajać swoją wiedzę w tempie dostosowanym do mojego czasu jak i możliwości, a jeżeli czegoś nie pamiętam to zawsze łatwo mogę to sprawdzić.

To dlatego przekazuję linki do tej strony (nie tylko goły link do strony ale gotowe wyszukane przykłady w danej kwestii) nie przez to że google zawsze winduje na górę (chociaż z tego co pamiętam to ilość linku wpływa na wyniki w googlu oraz przeszło 100 innych :) )

A co do złych nawyków:

Również wiem że żeby biec najpierw trzeba nauczyć się chodzić (nie każdy rodzi się od razu geniuszem) a i tak pewnie jakiś doktorek by się do każdego człowiek doczepił że źle kopytami macha bo nabrał złych "przyzwyczajeń" ale co z tego nikomu nie przeszkadza i tak z nich korzystają. Gdyby pomyśleć że zanim postawisz krok to musi on być za każdym razem idealny to pewnie 99% populacji by się poruszała w inny sposób niż na nogach bo by zrezygnowało zaraz na początku.

A teraz żeby było trochę mądrości do tego co napisałem cytaty Alberta Einsteina:

"Wyob­raźnia jest ważniej­sza od wie­dzy, po­nieważ wie­dza jest ograniczona."

"Wiado­mo, że ta­ki a ta­ki po­mysł jest nie do zreali­zowa­nia. Ale żyje so­bie ja­kiś nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie do­konu­je te­go wynalazku."

"Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."

"Lo­gika zap­ro­wadzi cię z pun­ku A do pun­ktu B. Wyob­raźnia zap­ro­wadzi cię wszędzie."
1
komentarz 26 listopada 2016 przez Comandeer Guru (599,730 p.)

Również wiem że żeby biec najpierw trzeba nauczyć się chodzić (nie każdy rodzi się od razu geniuszem) a i tak pewnie jakiś doktorek by się do każdego człowiek doczepił że źle kopytami macha bo nabrał złych "przyzwyczajeń" ale co z tego nikomu nie przeszkadza i tak z nich korzystają. Gdyby pomyśleć że zanim postawisz krok to musi on być za każdym razem idealny to pewnie 99% populacji by się poruszała w inny sposób niż na nogach bo by zrezygnowało zaraz na początku.

Ta analogia jest na tyle nietrafiona, że a) faktycznie można machać źle kopytami (aka chodzenie na palcach, złe stawianie stopy itd.) b) cóż, w sumie to już mówiłem, ale powtórzę:

Nie widzę sensu w propagowaniu źródła, które ma zasoby wątpliwej jakości i często wręcz przekłamane, podczas, gdy obok leży naprawdę bardzo dobra strona (MDN), która również ma przykłady live (i to lepsze niż na W3S, bo na CodePenie czy JSFiddle!) i która ma o wiele więcej informacji – łącznie z kompatybilnością w przeglądarkach, najczęstszymi bugami, alternatywnymi rozwiązaniami, polyfillami itd. I też uczy od podstaw chodzić.

To tak jakbyś miał okazję kupić sobie jako 1. samochód Ferrari za złotówkę, ale i tak weźmiesz trabanta, bo lepiej Cię nauczy jeździć. Może i tak, ale później będzie zdziwienie, gdy Ferrari podrożeje, a Ty będziesz dla innych śmieszny ze swoimi motoryzacyjnymi mądrościami z ery trabanta.

Tyle ode mnie.

komentarz 26 listopada 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)
No i widzisz ty zacząłeś z tym swoim 'mądrościami' bez podawania dlaczego i gdzie szukać coś lepszego tylko moje jest 'najlepsze', a ja chciałem kulturalnie się dogadać i zakończyć temat a ty dalej swoje a to niby ja jestem ten 'roszczeniowy' i do tego zacząłeś mnie obrażać więc nie wiem może masz rację co do swoich racji a może nie ale myślę że powinieneś zajrzeć do dokumentacji związanych z relacjami międzyludzkimi oraz kultury bo tu masz braki kolego ... nic widzę że się nie dogadamy ... nara
komentarz 26 listopada 2016 przez Comandeer Guru (599,730 p.)

No i widzisz ty zacząłeś z tym swoim 'mądrościami' bez podawania dlaczego i gdzie szukać coś lepszego tylko moje jest 'najlepsze',

 No i akurat w zakresie mediów W3Schools to naprawdę fatalny wybór.

Pierwsza moja "mądrość" podała cały temat, w którym wszystko jest wyjaśnione i podane, gdzie szukać czegoś lepszego. Wystarczyło poświęcić 5 minut na spojrzenie w ten temat.

a ja chciałem kulturalnie się dogadać i zakończyć temat a ty dalej swoje a to niby ja jestem ten 'roszczeniowy' 

 Oj postawa czysto roszczeniowa NIC po za pretekstem do klotni...

 to moze od razu ustawmy automata po co sie ktos tu produkuje na:

 No to dzieła 'tygrysie' dla Ciebie pewnie taki trik to jak splunąć...

 i do tego zacząłeś mnie obrażać

Rozumiem, że egzemplifikacja jest obrażaniem tylko dlatego, że używa mitycznego "Ty"?

myślę że powinieneś zajrzeć do dokumentacji związanych z relacjami międzyludzkimi oraz kultury bo tu masz braki kolego

Myślę, że wypada czytać uważnie wypowiedzi a nie od razu atakować i się obrażać i wmawiać mi, że coś robię, mimo że tego nie robię.

Przez cały temat to Ty mi jedziesz i to ja mam się zapoznać z kulturą? No lol po prostu. 

0 głosów
odpowiedź 26 listopada 2016 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
edycja 26 listopada 2016 przez pablop76

Witam. Najprostszy sposób dołączenia audio do strony to

<audio src="plik.mp3" controls></audio>

Atrybut controls nakazuje przeglądarce dołączyć podstawowy odtwarzacz. Znacznik posiada również inne atrybuty.

W twoim przykładzie użyto flashmp3player.swf

flash-mp3-player

0 głosów
odpowiedź 26 listopada 2016 przez KariK-02 Mądrala (6,030 p.)
Chcesz zrobić własne kontrolki, czy tylko chcesz wiedzieć jak dodać tag <audio> ?
komentarz 27 listopada 2016 przez madis Użytkownik (540 p.)
chciałbym zrealizować odtwarzacz działający, ale i przy tym rozumieć jego budowa, umieć go zastosować a póki co lipa :(
komentarz 28 listopada 2016 przez KariK-02 Mądrala (6,030 p.)
To wpisz w youtubie: how to male my own audio player javascript

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 114 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 1,253 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2016 w HTML i CSS przez BlvckFox Gaduła (4,240 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 298 wizyt
pytanie zadane 9 lipca 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,089 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...