• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomoc w wybraniu dalszej drogi

Object Storage Arubacloud
0 głosów
300 wizyt
pytanie zadane 21 października 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez ElderDrop Nowicjusz (120 p.)
Witam,

jestem w punkcie kiedy liznąłem wielu technologii i nie potrafię wybrać.

Liznąłem PHP OOP wraz z PDO i MYSQL. Tworzyłem proste aplikacje, małe systemy CMS do tego. Niestety bez framework'a żdanego bo to były na tyle małe projekty, że po prostu nie był przydatny ze względu na to, że część z tego to były komercyjne projekty. Administruje z 2 strony na WordPressie i jest nudny trochę :p

Javascript też gdzieś się wkradł do moich tym razem dla mnie małych projektów. Postawiłem prostą stronę troche express'a troche innych bibliotek i działała dopóki nie padł mi raspberry :p . Róznież opanowałem w mniejszym większym stopniu bibliotekę three.js(bardzo przyjemna i dosyć spore możliwości moim zdaniem).

Zaliczyłem kurs c# na politechnice. Na zaliczenie stworzyłem prostą grę i w sumie był przyjemnym językiem.Trochę jeszcze w windows formach posiedziałem klepnąłem program do obsługi mojej prywatnej biblioteczki. Troche pogrzebałem w xamarin'ie i w sumie tyle.

Java też podłapałem na politechnice na kursie. Stworzyłem w czasie praktyk apke na telefon, działa mogła być dużą i fajną apką ale jako iż czas był ograniczony,a firma okazała się nie być zbyt fajna, apka pozostała nie skończona w połowie drogi. Gdzieś tam pojawiały się programy konsolowe i z GUI ale to dla wyczajenia terenu.

Podzieliłem się pokrótce moim doświadczeniem i mam prośbę o pomoc w wybraniu dalszej ścieżki czyli bazując najlepiej na własnych doświadczeniach wskazać dalszą drogę w danym języku i ewetualnie framowki. Często przeglądam oferty pracy co zmieniają się w co chwilę dlatego chciał bym w miarę wymasterować jeden język(najlepiej z framworkami). Wiem, że napweno pojawi się komentarz w stylu "To co ci najbardziej siedzi", już odpowiadam każdy z tych języków mnie kusi i odrzuca. Część z nich robi to możliwościami , które oferuje ale łatwiejsze sposoby na rozwiązanie danego problemu. Przepraszam, za tak długiego posta ale naprawdę licze na jakiekolwiek wskazówki.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 października 2016 przez ribeiro Stary wyjadacz (11,440 p.)

Wiem, że napweno pojawi się komentarz w stylu "To co ci najbardziej siedzi"

No bo to tak trochę jest, post to trochę pytanie "co według was ma mnie interesować, co według was będzie dla mnie ciekawe". A nikt na to przecież nie odpowie. Chyba, że pytasz o to, co da najlepszą scieżkę kariery, dużą pensję. Większość technologii, które wymieniłeś ma taki potencjał, więc też średnio można coś polecać. Ja poszedłbym dalej w tego Expressa, w połączeniu z frontowym JSem (Angular), ale tylko dlatego że prywatnie wydaje mi się to ciekawe.

komentarz 22 października 2016 przez ElderDrop Nowicjusz (120 p.)
Dzięki w sumie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki też myślałem nad node.js więc dzieki tobie punk dla niego
0 głosów
odpowiedź 31 stycznia 2018 przez niezalogowany
Wybierz język, który jest najmniej oblegany, czyli java to ponad 11% użytkowników ze wszystkich języków, potem jest 9% c(tak, c zwykłe c, zaskoczenie) na 3 miejscu chyba java script ale nie jestem pewien, na 4 miejscu to c++ a na 5 c# więc c# jest dobrym pomysłem, lecz ludzie teraz wolą być bardziej w jednej apce czyli przeglądarke czyli jakiś dobry język do robienia stron i sql do wiadomych celów(i inne jakieś języki nawer jv do twgo można dołączyć) i to jest takie kombo na którym jadą mniejsze i większe strony internetowe ale to już ty wybieraj, niech kod bedzie z tobą

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 309 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 3,145 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,826 wizyt

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,452 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...