• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak skasować jedna komórkę w tabeli MySQL

Object Storage Arubacloud
0 głosów
400 wizyt
pytanie zadane 2 października 2016 w PHP przez Abel Mądrala (5,140 p.)

Podpowiedzcie jak skasować pojedynczą komórkę z tabeli

Co mam na myśli zaraz zobrazuje

Powiedzmy że tak wygląda wiersz tabeli i chce skasować tylko "dupa" oraz "blado" reszta powinna zostać nienaruszona

Jak wykonać takie zapytanie ?

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 2 października 2016 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
UPDATE `table` 
SET
    zmienna = '',
    zmienna2 = 0
WHERE
    zmienna = 'dupa'
    AND
    zmienna2 = 1;

 

komentarz 3 października 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Wystarczy podstawic swoje dane :> plus.
–2 głosów
odpowiedź 2 października 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
edycja 2 października 2016 przez jpacanowski
ALTER TABLE 'nazwaTabeli' DROP 'nazwaKolumny'

Możesz to samo zrobić także z poziomu phpMyAdmin.

komentarz 3 października 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)
Hmmm używam Notepad++ , no cóż on akurat czegoś takiego nie podpowiada.
komentarz 3 października 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Bo to notatnik xd. Polecam cos lepszego jak NetBeans lub PHPStorm.
komentarz 3 października 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)

hmm PHP Storm 199.00 na rok 

A NetBeans z tego co czytam to jest do Java oraz można zainstalować nakładkę do C++

więc raczej mi się to nie przyda do PHP 

A wracając do PHPStorm , no cóż raczej nie wydam 199€ tylko po to żeby napisać na własny użytek jednej czy dwóch stron , a kariery jako programista PHP nie planuje smiley

Ja uczę się PHP tylko dla siebie 

komentarz 3 października 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
edycja 3 października 2016 przez efiku

Kolejna osoba nie umie czytać informacji o kosztach licencji w JB.

Zakładasz firmę, że chcesz płacić 199 ? wink

Czy jesteś indywidualnym klientem i chcesz płacić €89 i mniej. (płacąc raz w roku)

Ba, masz za free na 30 dni + możliwość licencji za free na rok dla uczniów/studentów na wszystkie produkty..

 

NetBeans dobrze sobie radzi z PHP, 

Ja tylko mówię, że jak jest opcja dostania licencji na rok za free dla uczniów/studentów na genialne produkty JetBrains to dlaczego by nie? :)

Ty może nie skorzystasz, ale może ktoś inny co przegląda ten temat.

komentarz 3 października 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)
Zgadza się, nie tylko ja to czytam a zapewne całkiem sporo osób planuje swoją przyszłość jako programista

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 292 wizyt
pytanie zadane 17 marca 2017 w C i C++ przez seba Dyskutant (8,900 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 181 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2016 w PHP przez Abel Mądrala (5,140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,494 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2017 w PHP przez Zelek Użytkownik (960 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...