• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Operacje na czasie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
262 wizyt
pytanie zadane 2 października 2016 w PHP przez jimi Nowicjusz (220 p.)

Witam wszystkich,

mam problem, ponieważ tworzę prosty licznik unikalnych odwiedzin na stronie (po ip), i chciałbym, żeby licznik był kasowany po pewnym czasie np po 3h. Niestety nie mogę już dłuższy czas wpaść na pomysł jak działać na czasie. 

tutaj kod do licznika, 

 

<?php

	//session_start();
	
		//zmienna, która pobiera datę;
		$_data = time();
		echo $_data.'<br/>';
		
		
		
		//zmienna z uniwersalnym użytkownikiem (adres ip)
		$_universal_user = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
  
		//zmienna licznik, start od zera;
		$_counter = 0;
  
		
  
		//Jeżeli zmienna $_universal_user nie jest ustawiona, to dodaje się 1 do licznika.
		if(!isset($_SESSION['$_universal_user']))
		{
			++$_counter;
			
		}
		echo $_counter;
  

  
	
?>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 3 października 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Możesz użyć do tego cron'a.

Pykasz co 3h. dany skrypt php i powinno śmigać.

http://stackoverflow.com/questions/18737407/how-to-create-cron-job-using-php

http://stackoverflow.com/questions/4421020/use-php-to-create-edit-and-delete-crontab-jobs

https://www.google.co.uk/

( Nie miałem styczności z tą technologią, więc dalszą pomoc nie będę w stanie zaoferować. )
komentarz 3 października 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
edycja 3 października 2016 przez efiku
No tylko cron. Odpali zadanie co 3h. To zadanie to twój skrypt żerujący licznik
komentarz 3 października 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Wpisywałem na szybko alternatywa do cron'a, bo stanowczo stary mi się wydaję, ale żadnych konkretnych wyników nie otrzymałem.

~ http://www.phpjobscheduler.co.uk/

Oprócz tego. Choć, ten również nie wygląda jak nowej daty. Aczkolwiek copyright na 2016 ustawiony - o ile nie jest to prosty skrypcik na wyświetlanie aktualnego roku.
–1 głos
odpowiedź 3 października 2016 przez maly Nałogowiec (37,190 p.)
Dla każdego IP zapamiętaj czas ostatniego wejścia a przy kolejnych odwiedzinach porównaj z aktualnym czasem.
Niewiem czy wiesz ale jeśli IP będzie współdzielone(np. mobilne internety) to ten licznik będzie trochę kulawy.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 410 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2019 w C i C++ przez Joe Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 98 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2019 w PHP przez Freezy123 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 97 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2022 w C i C++ przez pasjonat_algorytmiki Pasjonat (19,540 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...