• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Challenge PHP - Sprawdź swoje możliwości!

VPS Starter Arubacloud
+18 głosów
3,638 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2015 w Nasze poradniki przez efiku Szeryf (75,160 p.)
edycja 26 lutego 2016 przez efiku

Dzień dobry. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przyszedł czas, aby zrobić mały Challange na wyższym poziomie niż te z C++.

Zapewne wiele osób na to czekało.

Szkoda, że Mirek daje tylko zadania z C++, a gdzie PHP?

Tylu tu programistów przecież!


Chciałbym w Wasze ręce oddać zadanie z PHP które nie jest do końca takie trudne na jakie się wydaje. Wystarczy dobrze kombinować. Zadanie to ma na celu rozwinięcie kreatywnego myślenia, sprawdzenia siebie w PHP jak i SQL. Niestety nie ma żadnej nagrody, no może satysfakcja, że się rozwiązało zadanie.. :-)


 

Tutaj link do zadania:

https://gist.github.com/efiku/985d617630dbc9006c7e

 

Tutaj link do dumpa z sql

https://gist.github.com/efiku/77c57bad5576a93335c5


Pozdrawiam i zapraszam do zabawy :)!

4 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 5 maja 2015 przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
wybrane 13 października 2017 przez efiku
 
Najlepsza

No chyba skończyłem. Są granice, są przedziały. Jest nawet highcharts. Jak to działa można zobaczyć tutaj. 

Jak ktoś woli popatrzeć na print_r, zamiast wykresów czy json-a, to tutaj można zmieniać sobie te gety.

Koda wrzucę później jak już inni też porozwiązują. :D

+2 głosów
odpowiedź 4 maja 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)

Ciekawie będzie, może jednak nie będzie to takie trudne jak na początek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+2 głosów
odpowiedź 4 maja 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Efik jakimi pytaniami retorycznymi zapodaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No cóż, niestety nie znam PHP, nie uczę się go jeszcze, ale przeczytałem treść i nawet niezłe :) Życzę wszystkim powodzenia :)

komentarz 4 maja 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Tak jakoś po polskim dzisiejszym xd
komentarz 4 maja 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
A faktycznie, maturę pisałeś xD
komentarz 5 maja 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Same operacje na datach ;p jutro to napisze ;p
komentarz 5 maja 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Boshi, to zrób, sprawdź się:)

Tu chyba najtrudniejsze jest zrozumieć zadanie :D
komentarz 5 maja 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Nie widzę w tym nic trudnego raczje, albo wyjdzie w praniu ;D wieczorem podrzucę,bo mam robotę na uczelnie.
komentarz 5 maja 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Nie musisz podrzucać, bo się okaże, że gotowe rozwiązanie będzie xd

Napisz odpowiedz do challangu, jak Ci się pisało:)

haha, powodzenia w robocie!
komentarz 4 listopada 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Boshi i co, napisałeś już ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
komentarz 5 listopada 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Efik, złota łopata :)

komentarz 5 listopada 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Efik zapomniałem potem o tym na śmierć ;d a teraz mam taki zapier.. na studiach, że nie wiem od czego zacząć, czy androida, javę,  php-a  grafikę, sieci neuro, projekty biznesowe czy jeszcze coś innego i tak tydzień w tydzień.
komentarz 5 listopada 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Hehe Eryku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+1 głos
odpowiedź 20 maja 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
No i to mi się podoba :D

Podobne pytania

+7 głosów
3 odpowiedzi 524 wizyt
+63 głosów
16 odpowiedzi 5,534 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,448 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2015 w C i C++ przez fibonacci Użytkownik (720 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...