• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

CodersTrust - warto?

Object Storage Arubacloud
+1 głos
5,967 wizyt
pytanie zadane 1 września 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Frozenfroggie Użytkownik (990 p.)
Witam, jestem studentem, żeby było ciekawiej nie informatyki, mechatroniki itp., lecz... medycyny. Jednakże od wielu lat interesuję się programowaniem. Dlaczego? Kocham logikę. Dawniej miałem okresy gdy uczyłem się C++, następnie Javy, jednakże zawsze robiłem to dla siebie- ot dla rozrywki. Jednak niedawno stwierdziłem, że skoro sprawia mi to przyjemność, może mógłbym sobie dorabiać po zajęciach. Usłyszałem od znajomego programisty, że bez szkoły najłatwiej zarabiać na Web developingu. Dlatego zrobiłem kurs Mirosława Zelenta dotyczący programowania front-endowego (html, css, js). Następnie usłyszałem o CodersTrust (jest to duński start-up  który niedawno zawędrował do Polski, jego celem jest nauka web developnigu), 3tygodnie darmowe, więc czemu nie? I... spodobało mi się, szczególnie dostęp do pomocy mentorów zarówno programistów jak i biznesowych. Jednakże wszystko co dobre szybko się kończy.. cały kurs, 6-miesięczny kosztuje 2700zł. I tu mam do Was pytanie, warto wydać taką ilość pieniędzy? Czy ktoś może orientuje się w tym temacie? Trochę się rozpisałem.. przepraszam za to i z góry dziękuję za każdą odpowiedź!

PS. Oto link do podstrony CodersTrust dotyczącej ścieżki nauczania, tematów poruszanych w poszczególnych modułach kursu: http://pl.coderstrust.com/learn-and-earn-path/

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 1 września 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
To tak cały ten kurs można przerobić w miesiąc za darmo i wiedza będzie taka sama, tylko trzeba przysiąść. Strasznie jest rozbity. Skoro uczysz się Jquery, to po co to rozbijać na kilka kolejnych modułów? wg mnie nie warto, nie ma tam nic czego byś się sam w domu nie nauczył w ciągu miesąca, zwłaszcza, że wszystkie te technologie się ze sobą łączą i nie jest to tak, że musisz uczyć się najpierw htmla przez miesiąc,potem css itd. Jak robisz stronę to używasz wszystkiego razem, więc i uczysz się wszystkiego.
1
komentarz 1 września 2016 przez niepowiem Nowicjusz (160 p.)

I dochodząc do wniosku lepiej robić strony niż się uczyć o ich robieniu laugh

–2 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2017 przez Roberto Kowalski Nowicjusz (140 p.)
Cześć, nie wdając się w większą dyskusje, powiem tyle, że ukończyłem ten kurs i praktycznie od razu dostałem pracę. Przez 3 miesiące nauki miałem co robić. Myślę że w przypadku coderstrust, na opłatę za kurs należy patrzeć głównie przez pryzmat pomocy mentorów, którzy faktycznie prowadzili mnie za rękę oraz fakt iż CT skutecznie pomaga znaleźć po kursie zatrudnienie w branży. Oczywiście poproszono mnie żebym napisał to na tym forum, jestem im nadal wdzięczny i chętnie pomoge.

Commander, jesli to czytasz, to wielkie dzieki za Twoja ksiazke o JS, jestem w polowie lektury, jest swietna. Akurat teraz potrzebowalem czegos o TDD i BEM.

Pozdrawiam
1
komentarz 13 stycznia 2017 przez Benek Szeryf (91,010 p.)
I zarejestrowałeś się na forum kwadrans temu tylko po to, by odpisać w wątku, który jest martwy od 4 miesięcy? :)

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,805 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 737 wizyt
–2 głosów
5 odpowiedzi 2,266 wizyt

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...