• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przekazywanie id wiadomości

Object Storage Arubacloud
0 głosów
299 wizyt
pytanie zadane 25 sierpnia 2016 w PHP przez Patryk Rafał Bywalec (2,700 p.)
edycja 25 sierpnia 2016 przez Patryk Rafał

Witam, mam pewnie zadanie do zrobienia jednakże problem mam z punktami 3 i 5 

chodzi o to że nie bardzo wiem jak przekazać id konkretnego posta aby po kliknięciu w tabeli rozwijał się jeden post a nie jak mam teraz wszystkie, z góry dziękuje za pomoc.


<?php
  $conn = new mysqli("localhost","root","","nauka");

  if($conn->connect_error){
   die("Błąd połączenia z bazą danych! " . $conn->connect_error);
 }

 $id = $_POST["id"]; // tu jest moj problem
 $sql = "SELECT * FROM baza";
  $wynik = $conn->query($sql);
while($row = $wynik->fetch_object())
{
  echo "{$row->tresc} ";
}

$conn->close();

 ?>

a w taki sposób dodaje do tabeli za pomocą jquery

  $(this).on("click","#wiersz1",function(){
      var wiersz = $("<tr id='wiersz2'></tr>");
      var wiersz2 = $("<tr id='wiersz1'></tr>");
      var komorka = $("<td colspan='7'></td>");
      var komorka2 = $("<td>Data-ID</td><td>Data</td><td>Od</td><td>Do</td><td>Tytuł</td><td>Przeczytana</td><td>Katalog</td>");
      komorka.load("tresc.php",{id: $(this).parent().data("id")});
      wiersz.append(komorka);
      wiersz2.append(komorka2);
      wiersz.fadeIn().appendTo("#calaTabela");
      wiersz2.fadeIn().appendTo("#calaTabela");
    });

    $(this).on("click","#wiersz2",function(){
      $(this).fadeOut();
      $(this).next().remove();
    });

chcę by każdy do każdego wiersza wczytywał się jeden post a nie jak teraz wszystkie mi się wczytują 

komentarz 28 sierpnia 2016 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)

Jestem ciekawy czy autor tego zadania serio myśli, że funkcja load wysyła żądanie POST. laugh

komentarz 28 sierpnia 2016 przez Patryk Rafał Bywalec (2,700 p.)
już się domyśliłem :)
komentarz 28 sierpnia 2016 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)

już się domyśliłem :)

Nie chodziło mi o ciebie, tylko o tego kto wymyślił to zadanie.

komentarz 28 sierpnia 2016 przez Patryk Rafał Bywalec (2,700 p.)
to ja kolego, wybacz moją niewiedze ale każdy popełnia błędy :)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

Dlatego iż jest to zadanie, pewnie rekrutacyjne to pomogę tylko tak:

1. w php użyj PDO. 

2. proste zapytanie select cos from tabelka where id=:id

3. zbinduj parametry

4. wyświetl dane za pomocą: echo json_encode($tresc); PAMIĘTAJ O ODPOWIEDNIM NAGŁÓWKU HEADER.

5. odbierz dane ajaxem i obrabiaj.

1
komentarz 25 sierpnia 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
To jest raczej zadanie na studia  ;)
komentarz 28 sierpnia 2016 przez Patryk Rafał Bywalec (2,700 p.)
już sobie poradziłem :)  ale tak masz racje kolego zadanie ze studiów :)

Podobne pytania

+2 głosów
0 odpowiedzi 574 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 99 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2016 w PHP przez jarek9244 Gaduła (3,430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 100 wizyt

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,553 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...