• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co jeszcze M.Zelent może nauczyć na youtubie?

Object Storage Arubacloud
+4 głosów
1,248 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2016 w Offtop przez Nowicjusz89 Obywatel (1,050 p.)
zmienione kategorie 24 sierpnia 2016 przez Patrycjerz
Witam,

Tak jak wyżej pytanie,co jeszcze M.Zelent mógłby jeszcze nauczyć ?

 

Mnie osobiście wydaję mi się, że fajnie by było "liznąć" pozycjonowania

.Bardzo jestem ciekaw tego tematu,i podejścia w tym temacie.W ciemno mówię ,że temat wytłumaczony zostałby bardzo zrozumiale. Piszcie swoje propozycje,podobnego tematu nie widzę.
komentarz 25 sierpnia 2016 przez niezalogowany
edycja 25 sierpnia 2016
Nie przejmuj się tymi strzałkami w dół, ten kanał ma nauczyć sposobu na zrobienie czegoś, zawsze można coś zmienić albo zrobić całkowicie inaczej
komentarz 25 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
No to zastanów się, liznąć czy nauczyć? ;)

10 odpowiedzi

+8 głosów
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
Dla mnie ten kanał był inspiracją. Teraz są już tylko dokumentacje, tutoriale itp.
+1 głos
odpowiedź 24 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Szczerze?? Niech idzie swoim tempem. LUDZIE co wy macie do tych kursów. Ja jak swoją stronę robiłem w HTML5 to miałem dość, zrobiłem ją na zwykłych div'ach a potem przerobiłem na HTML5 i przez to było mi łatwiej.
3
komentarz 24 sierpnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
Potem widać posty na forum gdzie jest korzystanie z mysqli bez bindowania parametrów..

Gdyby nie, to forum to ja sam bym nadal korzystał z mysqli_real_escape_string..
komentarz 24 sierpnia 2016 przez niezalogowany
yyy... co??
komentarz 24 sierpnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
No chodzi mi o to co przekazuje w swoich kursach.. Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi, to chodzi dokładnie o ten filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=Pp578w7C9hE

Tutaj masz listę gdzie Comandeer tłumaczy co jest złego w jego kursach:

http://www.webkrytyk.pl/

 

W sumie nie ma co dyskutować, bo temat ten był już wałkowany dużo razy.
komentarz 24 sierpnia 2016 przez niezalogowany
a co jest dobrego?? o tym pomyśleliście?? Naprawdę dzięki tym kursom udało mi się zrobić subskrypcję na mojej stronie
3
komentarz 24 sierpnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
Jedyną dobrą rzeczą w tych kursach jest zainteresowanie użytkownika językiem programowania, ale to też jest zgubne, bo taka osoba będzie oglądała kolejne kursy gdzie będzie dalej uczyła się złych praktyk, więc w efekcie końcowym traci tylko swój czas.

Po drugie subskrypcję nie zrobiłeś dzięki tym kursom, ale własnym zaangażowaniu i zdobywaniu wiedzy przy tym (tak jak pisałem wcześniej) nabyłeś złe praktyki.

Z całym szacunkiem do Pana Mirosława, bo gdyby nie on, to pewnie nigdy nie zainteresował się web'ówką.
komentarz 25 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Wiesz co, mam umiejętność robienia czegoś na podstawie innej rzeczy, na podstawie systemu rejestracji zrobiłem subskrypcję, po prostu wyciągnąłem wnioski jak to zrobić. A co do złych nawyków, zanim poznałeś funkcje też robiles zmienne globalne, z resztą to pokazuje tylko mechanikę i sposób na zrobienie np systemu logowania. Można to zrobić też obiektowo, można to jeszcze trochę zoptymalizować itp. Sam powiedziałeś że dzięki tym kursom zacząłeś interesować się stronami internetowymi, super, a jak ma początku pisałeś strony?? Na divach bo łatwiej.
1
komentarz 25 sierpnia 2016 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)

Nie chce mi pisać się tego samego..

Wiesz co, mam umiejętność robienia czegoś na podstawie innej rzeczy, na podstawie systemu rejestracji zrobiłem subskrypcję, po prostu wyciągnąłem wnioski jak to zrobić.

 Po drugie subskrypcję nie zrobiłeś dzięki tym kursom, ale własnym zaangażowaniu i zdobywaniu wiedzy przy tym (tak jak pisałem wcześniej) nabyłeś złe praktyki.

Nawet jeżeli korzystałeś z tych kursów  nigdzie nie jest tam powiedziane jak zrobić system subskrypcji, więc wyciągnięcie wniosków cały czas zalicza się do Twojego zaangażowania i chęci nauki, ale kod pewnie wyglądał tak jak na kursach Pana Mirosława, jednym słowem: źle.

 A co do złych nawyków, zanim poznałeś funkcje też robiles zmienne globalne, z resztą to pokazuje tylko mechanikę i sposób na zrobienie np systemu logowania.

Jeżeli chodzi o C++ (pierwszy język programowania, którym się zainteresowałem - ogarniam totalne podstawy, podstaw), to miałem taki kurs gdzie zmienne globalne były na każdym kroku krytykowane i jestem z tego zadowolony, bo nie robiłem głupot :).

Korzystałem z tego kursu:

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/1

Nie wiem czy wszystko jest dobrze w tym kursie, bo po prostu się na tym nie znam, więc nie będę wydziwiać, ale jeżeli chodzi o zmienne globalne, to postąpili poprawnie :)

Można to zrobić też obiektowo, można to jeszcze trochę zoptymalizować itp. Sam powiedziałeś że dzięki tym kursom zacząłeś interesować się stronami internetowymi, super,

Jeżeli chodzi o php, to programowania obiektowego tam nie było na dłuższą metę ciesze się z tego, bo bym musiał znowu marnować czas na aktualizowanie wiadomości i korzystanie z praktyk stosowanych w 2016 roku a nie w 2008.. 

 

a jak ma początku pisałeś strony?? Na divach bo łatwiej.

Wiadomo, że nie wykorzystywałem i do dzisiaj nie wykorzystuje pełnego HTML5, bo po prostu się nadal ucze i nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o web dev.. HTML5 uczyłem się ze strony codeacademy nie wiem czy, to dobrze, czy to źle, ale sądzą po tym temacie dobrze, że nie robiłem tego z kursu Pana Mirosława..

http://forum.pasja-informatyki.pl/122259/co-jest-nie-tak-z-najnowszym-odcinkiem-kursu-miroslawa-zelenta?show=122259#q122259

 

Pozdrawiam :)  

2
komentarz 25 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

@Vento Szanuję i będzie z Ciebie programista :>

Cieszę się, że jest to forum, że ludzie nie idą ślepo, tylko zawsze znajdą się Ci co będą pytać: "Czy jest to poprawne? Czy ja to dobrze robię? Czy tak się dzisiaj robi?" 

Dla takich ludzi warto się wysilać i pisać co mogliby zmienić. 

 

+1 głos
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez afferu Mądrala (5,220 p.)
Robienie gier w HTML5 i JS, ewentualnie webGL.
komentarz 25 sierpnia 2016 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Do WebGL wypada znać "podstawy" matematyki. Programowanie grafiki 3D wcale nie jest takie łatwe i przyjemne.
komentarz 25 sierpnia 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
A za podstawy uznajesz materiał ze szkoły podstawowej czy z jakiejś dobrej uczelni matematycznej? Pytam z ciekawości :)
komentarz 25 sierpnia 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
Raczej nie z podstawówki. Poza tym zauważ, że podstawy są napisane w cudzysłowie.
komentarz 25 sierpnia 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Dlatego zapytałem, bo nie wiedziałem co comandeer chcial powiedziec przez '"podstawy"' :D
komentarz 26 sierpnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
@Comandeer Mi się w Opengl w 3d bardzo mile programuje moją grę. (I tak mnie nazywają masochistą...)
komentarz 26 sierpnia 2016 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
Poziom raczej powyzej szkoly sredniej
+1 głos
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez Piecyk Początkujący (250 p.)

Tematy dotyczące bezpieczeństwa aplikacji, np:

  • Co to jest i jak chronić się przed:
    • XSS
    • SQL injection
  • Dobre praktyki:
    • Materiał o metodach http takich jak PUT, TRACE
    • Headery X
    • Jak powinien wyglądać procesy t.j.:
      • logowanie
      • zmiana/resetowanie hasła
  • co to jest OWASP (zapoznanie z OWASP top 10)
  • Skanery luk, przykładowo:
    • Zed Attack Proxy
    • Arachni
  • W uproszczeniu jak wygląda proces hakowania:
    • rekonesans - nmap, whois, ghdb
    • atak - wektory ataku, narzędzia
    • jaki z tego profit dla hakera

Same podstawy, żeby uświadomić ludzi.

+1 głos
odpowiedź 26 sierpnia 2016 przez sebeks Mądrala (5,300 p.)
Mirek mógłby nauczyć pracy z czasem, bo niestety wolnego czasu jest mało. Po drugie mógłby właśnie zrobić odcinek o pracy z dokumentacją. Jedni zalecają uczyć się tylko tego co potrzebne tu i teraz, co moim zdaniem spowoduje braki podstaw. Inni zalecają uczyć się szeroko, co zdaniem wielu oznacza stratę czasu  na naukę tego co niepotrzebne. I tak naprawdę nie wiadomo jak to zbalansować.

Jeszcze będę bronił PHP Vademecuum. Kupiłem, bo po pierwsze kursy Mirka szły za wolno a ja zgadzam się z nim, że warto zaczynać od podstaw i starszych technik i przechodzić do nowszych. Po drugie książka jest dla mnie kompletna, bo są tam podstawy PHP i podstawy MySQL. Jest rozdział o bezpieczeństwie, ale bardzo ogólny, taki co uświadamia temat, choć bez konkretów. Potem są praktyczne rozwiązania podstawowych problemów. Podsumowując to moim zdaniem jest to książka dla pasjonatów, hobbystów i amatorów, ale nie dla studentów czy zawodowców. Sam zastanawiałem się długo nad pierwszą książką do PHP i świadomie wybrałem tą przestarzałą. Być może są lepsze. Ważne, by nie stać w miejscu po takiej lekturze i już mam "PHP Obiekty, wzorce, narzędzia" :)
1
komentarz 26 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Haha. Zobaczymy jak pójdziesz do pracy czy to vademecum Ci pomogło. :> Wiesz, niko go tu nie obchodzi czy będziesz się uczył mimo tego że wszyscy odradzają ta książkę, to Twoje życie Twój czas. Są osoby które posłuchają programistów którzy wiedzą co mówią. Papa.
3
komentarz 26 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ja ostrzegam wszystkich przed planowanym zakupem vademecum bo wiem ze są tam ładne kwiatki. Zarówno w kodzie jak i w tym co przekazuje autor.
4
komentarz 26 sierpnia 2016 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

Sam zastanawiałem się długo nad pierwszą książką do PHP i świadomie wybrałem tą przestarzałą.

W spożywczym też kupujesz zapleśniały chleb? 

komentarz 26 sierpnia 2016 przez sebeks Mądrala (5,300 p.)
Dlatego pisałem, że vademecum nie jest dla zawodowców czy studentów, że przestarzałą książkę trzeba wybrać świadomie. Ja nie pójdę po niej do pracy i z wielu względów nie zostanę zawodowym programistą. Dla mnie programowanie to jest hobby dopiero od roku. Ale jeśli ktoś ma parcie na zdobycie kwalifikacji to opinie krążą takie, że tylko anglojęzyczne książki i blogi, bo polskie książki są przestarzałe w momencie druku. Z tego co kiedyś szukałem to najnowsza wersja vademecum (wydanie piąte) nie weszło jeszcze do druku w Stanach.

Ja myślałem, że coś przeczytam i będę kodził, a okazało się, że jest coś takiego jak composer, pdo, psr, twig, mvc, a sam javascript to jakby kolejny wielki ocean za horyzontem. Niestety Mirek nie zdąży nas w takim tempie nawet z Damianem tego wszystkiego nauczyć. I nie ma żadnej książki do tego niestety :(
1
komentarz 27 sierpnia 2016 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
I musisz koniecznie o tym po polsku przeczytać? W internecie jest naprawdę dużo materiałów na temat tematy.
0 głosów
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez Patryk Filipiak Początkujący (460 p.)
Według mnie idzie to za wolno. Rozumiem że człowiek ma dużo zajęć obowiązków. Ale tych kursów w ciągu roku powinno być co najmniej drugie tyle, bo strasznie to wolno idzie. Rozumiem też to że zrobienie takiego tutoriala na takim poziomie jak robi pan Mirosław to nie lada wyczyn. Mam tu na myśli montaż, projekty, przykłady. Ja oczekuje na 4 odcinek kursu PHP bo bardzo spodobał mi się ten język i chcę go wyćwiczyć jak najlepiej się da. No ale z takim tempem to pewnie jeszcze trochę poczekam.
3
komentarz 25 sierpnia 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Masz dokumentacje PHP (jedną przystępniejszych). Masz multum przykładów z githuba z innych kursów PHP z innych kanałów związaych z tematyką backEndu. Pewnie podstawy PHP znasz (może i nawet OOP), to dlaczego czekasz? Sam się zainteresuj ^^ i ucz się na swoich błędach ^^. Stworzenie samego czegoś niż kopiuj/wklej daje o wiele większą satysfakcje , a po drugie uczy. A jak popełnie błąd? Po to jest te forum, by bardziej doświadczeni użytkownicy mogli wykonać CR twojego kodu. Bo pamiętaj każdy nasz się tego uczył, każdy z nas kiedyś zaczynał. Po części jesteśmy w stanie zrozumieć różne błędy.
komentarz 25 sierpnia 2016 przez Patryk Filipiak Początkujący (460 p.)

Znaczy wiesz ja swój komentarz napisałem szybko i go mocno streściłem. Bo mogłem o tym pisać godzinami. Gdybym uczył się z takim tempem jak pan mirosław dodaje filmy to bym mocno stał w miejscu.Ja uczę się na swoich błędach(ich to chyba nie zliczę). Ostatnio przerobiłem 2 ksiązki Projektowanie Stron HTML i CSS i PHP i MySQL od nowicjusza do wojownika ninja, a teraz pracuje z PHP Vademecum. Uczyłem się dużo z internetu np. (przerobiłem kursphp.com kurshtml.edu.pl shebang.pl). Robię swoje programy teraz piszę newsletter z własnym CMS-em. Dużo także korzystam z tego forum gdy mam różne problemy lub pomagam innym.

2
komentarz 25 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
NIE PRACUJ Z PHP VADAMECUM !

Naprawdę sądzisz, że nic się nie zmieniło od 2008 ROKU?!

Tu masz książki warte czytania: https://php-kurs.gitbooks.io/phpkurs/content/bibliografia.html

Czytając vadamecum marnujesz swój czas - chyba że lubisz czytać historię :v

https://www.facebook.com/groups/336186653256637/permalink/540253342849966/
komentarz 25 sierpnia 2016 przez Patryk Filipiak Początkujący (460 p.)
No może i masz rację ale są tam fajne przykłady np. jak zrobić sklep internetowy, koszyk, forum i wiele więcej  i ta ksiązka jest bardzo mocno rozbudowana. Zmieniło się i to dużo patrząc nawet na przykłady pana mirosława widzę ile się zmieniło.
1
komentarz 25 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ech dobra twoje życie Twój kod ;)
komentarz 27 sierpnia 2016 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Koszyk, który nie ma nawet sensownej obsługi błędów dla użytkownika. A forum stoi na cholernie przekombinowanej strukturze drzewiastej. Been there, done that.
0 głosów
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Może programowanie AVR, Arduino, Malina? :V
3
komentarz 25 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Albo autograf od The Beatles (-:
0 głosów
odpowiedź 25 sierpnia 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Realnie: gulp, bower, SASS/LESS.

Marzenia: Magento, eRPublish, nativeScript.
komentarz 27 sierpnia 2016 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
A po co Ci bower w dzisiejszych czasach?
0 głosów
odpowiedź 26 sierpnia 2016 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
A ja bym chciał żeby pan Zelent zrobił kurs programowania okienkowego w C# ale to raczej mało możliwe bo jest już c++ i trzeba by było zaczynać od nowa od podstaw w konsoli i było by kolejne rok samych podstaw... Może fajny by było jak Pan Mirosław wprowadził bezpieczeństwo sieci i systemów.
–2 głosów
odpowiedź 26 sierpnia 2016 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
edycja 26 sierpnia 2016 przez marko
Odwrócę kota ogonem.Czego można nauczyć się od Pana Mirosława Zelenta?

Odpowiadam,sposób w jaki przekazuje wiedzę.Że przestarzałe?...niemodne?...

Niewielu jest ludzi tak przygotowanych potrafiących wytłumaczyć.

Wkurza mnie u pewnych osób hipokryzja,uczyli się na tych kursach a teraz zadają pytania...czego jeszcze można się nauczyć?.....z niektórych postów wynika,przepraszam ku.wa niczego?

Głupie pytania,głupie odpowiedzi.

Kłaniam się ludziom którzy już wytłumaczyli na tym forum o co biega.Przeczytałem wszystko lub prawie wszystko.

Nie znam Pana Mirosława(z YT) ale w tym miejscu,globalnie,ze zmienną globalną,czy też nie.Pozdrawiam Pana Mirosława.

ps.generalnie mam w dupie zmienne globalne.Szanuję umiejętność przekazu wiedzy.

Hardware is brutal ;)

Pozdrawiam,więcej luzu.

I tradycyjnie jeszcze coś.Minie jakieś lat np. pięć.Wszystko się zmieni,standardy programowania,coś się pozmienia,tak generalnie.Okaże się że PHP jest niemodny(wręcz do dupy) i co dalej??Przyjdą młodzi i powiedzą starym wyjadaczom że kody przestarzałe,a w firmie(korpo jakiejś) powiedzą że przestarzałe ciule programowali  ;)

Szanuję Was Programiści ale wrzućcie na luz.Wy też będziecie "przestarzałymi"Taka jest kolej rzeczy.

Dlaczego to napisałem?Dlatego,że wszystko przemija,kody też.Wydaje się że w kodowaniu liczy się,tu i teraz,wymogi czasów obecnych.Kasa i przeżycie.Każdy robi to co umie,potrafi.
komentarz 26 sierpnia 2016 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)
W czym zawodowo programujesz?
2
komentarz 26 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Błagam

- mniej kropek

- jak już napiszesz to zanim opublikujesz to przeczytaj czy ma to sens co napisałeś.
komentarz 27 sierpnia 2016 przez sebeks Mądrala (5,300 p.)

Odwrócę kota ogonem.Czego można nauczyć się od Pana Mirosława Zelenta?

  1. Rozwój musi być na początku powolny i bez efektu, ale potem idzie coraz lepiej. 
  2. Bycie w czymś nowym i czegoś nie wiedzieć to jest fajne, bo odkrywamy coś. Dawniej uważałem, że to frustrujące i mnie to zniechęcało.
  3. Należy być dla siebie bardziej cierpliwym
  4. A gdy raz wspomniał w podcaście o krzywej uczenia się to szybko wygooglałem co to i zrozumiałem skąd brały się moje porażki. Ostatnio zrobiłem sobie prawie miesiąc wolnego od nauki i dawniej żałowałbym straconego czasu. Dziś wiem, że było to konieczne, by zapał do nauki wrócił.

Ogólnie świetnie, że prócz wiedzy technicznej przekazuje trochę filozofii

komentarz 27 sierpnia 2016 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
kuubaapk.Jeśli to pytanie do mnie.

Nie nie programuję więc też nigdy zawodowowo tego nie robiłem.

Wypowiadam się jako "brutalny sprzętowiec" z praktyką.

Staram się patrzeć obiektywnie,obserwuję z wielkim zaciekawieniem świat programistów.

Zadaję pytania i wypowiadam osobiste refleksje.Dla niektórych głupie.Trudno.

Jestem sobą.

Wracając do kodowania.Czytam zbieram informacje,staram się nauczyć czegoś małego, ale wystarczającego na bloga,lub stronkę o wycieczkach,podróżach rowerowych.Nie chcę korzystać z "gotowców",chcę poskładać wszystko od podstaw,ze zrozumieniem.

Dlatego tu jestem,co w zamian? staram się pomagać w sprawach sprzętu.To trudne,"leczenie" na odległość,wymaga cierpliwości i zrozumienia z dwóch stron.

Już gdzieś pisałem.Jestem już za stary by przewracać Świat.Ale zbyt młody by nie próbować go przewrócić ;)

Pozdrawiam.
1
komentarz 27 sierpnia 2016 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)
Skoro nie programujesz zawodowo to rozumiem skąd to Twoje nastawienie. :) Ludzie tłuką nowym do głowy dobre praktyki, żeby czasami za jakiś czas nie musieć pracować z takimi ananaskami, albo nie musieć poprawiać po nich kodu, bo to jest męczarnia. Myślę też, że osoby, które niosą tutaj kaganek oświaty odnośnie kodu w webowce (o c++ się nie wypowiadam bo w nim nie pracuje) nie uczyły się z jego kursów. Po prostu łatwiej jest od razu uczyć się jak powinno się pisać niż za jakiś czas oduczac się pisać źle i uczyć na nowo. ;)

Podobne pytania

+3 głosów
5 odpowiedzi 327 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez jk_kord Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 312 wizyt
pytanie zadane 8 czerwca 2017 w HTML i CSS przez mitsuukurinaa Bywalec (2,790 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 464 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2017 w Mikrokontrolery przez szerwi Użytkownik (620 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...