• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z zdebugowaniem aplikacji w VS 2015

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,545 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez Pablo99 Obywatel (1,110 p.)
zamknięte 4 sierpnia 2016 przez Pablo99

Witam, wróciłem do projektu po kilku dniach przerwy i próbuje zdebugować program, wszystko robiło się dobrze aż do momentu próby uruchomienia aplikacji. W tym momencie wyskoczyło mi okienko z VS 2015 z komunikatem
 

Exception thrown at 0x0056C811 (ucrtbased.dll) in SFML Project.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x65776F6E.

If there is a handler for this exception, the program may be safely continued.

 Próbowałem przeklikać komunikat, poszukałem informacji w google i nic co by rozwiązało problem nie znalazłem . 
Debugger wskazuje linijke 46 której odpowiada kod 
 

	sf::Texture bg;
/*>>46 linijka*/	if (!bg.loadFromFile("img/nowebg.png"))
	{
		std::cout << "Nie zaladowano bg.png" << std::endl;
	}

wiem że urywek kodu nie pomoże więc podeśle całego main.cpp( bo to w nim jest główny problem) 
http://hastebin.com/jivicepabu.avrasm

Z góry dziękuje za pomoc

@Edit gdyby to dało więcej informacji dodam to z Output'u

'SFML Project.exe' (Win32): Unloaded 'C:\Windows\SysWOW64\gdi32.dll'
The thread 0x1904 has exited with code 0 (0x0).
The thread 0x1a3c has exited with code 0 (0x0).
'SFML Project.exe' (Win32): Unloaded 'C:\Windows\SysWOW64\powrprof.dll'
The thread 0x1b60 has exited with code 0 (0x0).
The thread 0x1284 has exited with code 0 (0x0).
'SFML Project.exe' (Win32): Unloaded 'C:\Windows\SysWOW64\ole32.dll'
'SFML Project.exe' (Win32): Unloaded 'C:\Windows\SysWOW64\ole32.dll'
'SFML Project.exe' (Win32): Unloaded 'C:\Windows\SysWOW64\msctf.dll'
Exception thrown at 0x0056C811 (ucrtbased.dll) in SFML Project.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x65776F6E.

Unhandled exception at 0x0056C811 (ucrtbased.dll) in SFML Project.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x65776F6E.

Exception thrown at 0x0056C811 (ucrtbased.dll) in SFML Project.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x65776F6E.

Unhandled exception at 0x0056C811 (ucrtbased.dll) in SFML Project.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x65776F6E.

Exception thrown at 0x0056C811 (ucrtbased.dll) in SFML Project.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x65776F6E.

The program '[6596] SFML Project.exe' has exited with code 0 (0x0).

Inne projekty debugują się poprawnie, mimo dodania linijek kodu przed w/w linijką 46 program dalej ją wskazuje. 

komentarz zamknięcia: Rozwiązane
komentarz 4 sierpnia 2016 przez Pablo99 Obywatel (1,110 p.)

Problem był z ustawieniem w "build", dokładniej project properties/ c/c++/ Code Generation/ Runtime Library i w nim zmieniłem z Multi-threaded na Multi-threaded Debug  (configuracja dla Debug platforma win32). 2 godziny walki, ale się udało.
 

The problem is in your building, not your programming.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 sierpnia 2016 przez MetRiko Nałogowiec (37,110 p.)
Mam trzy rady.. możliwe, że któraś zadziała:
1. Reinstall Visuala (polecam to rozwiązanie jako ostateczne)
2. Instalacja Service Pack'a.. dokładnie SP1 dla W7 (Gdzieś w internecie wyczytałem, że to może pomóc)
3. Przekopiowanie projektu (polecam to rozwiązanie wypróbować jako pierwsze). Innymi słowy.. tworzysz nowy projekt w Visualu i dodajesz do niego kolejne pliki, aż projekt będzie wyglądał tak jak twój aktualny (oczywiście projekt i pliki już w nowym folderze dla nowego projektu).
Nie gwarantuję, że to zadziała.. ale to wszystko co udało mi się odkryć/wymyślić w przeciągu 8min x)
komentarz 4 sierpnia 2016 przez Pablo99 Obywatel (1,110 p.)
Dzięki za pomoc, spróbuje tych rozwiązań

Podobne pytania

92,550 zapytań

141,392 odpowiedzi

319,519 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...