• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szablon pustej strony internetowej

Object Storage Arubacloud
0 głosów
9,751 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2016 w HTML i CSS przez Burfen Nowicjusz (150 p.)
Witam, zaczynam bawic się troche w programowanie ale potaczam sie dalej niż w bawienie. https://www.youtube.com/watch?v=OcwON22ctYc w tym oto filmiku (7:50) widać jest szablon pustej strony internetowej, i wlasnie przychodze z pytaniem skąd ją pobrać .Próbowałem z tej strony http://miroslawzelent.pl/kurs-javascript/skrypty-js-pierwszy-projekt/ ale jak pobrałem to nie dało się otworzyc lub cos podobnego.Szukałem troche na internecie jakis szablonów ale nie znalazlem lub jestem na tyle głupi by nie zauważyc.licze na szybką odpowiedz :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 23 lipca 2016 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
wybrane 24 lipca 2016 przez Burfen
 
Najlepsza
Przecież wszystko działa. Tylko aby otworzyć do edycji plik *.js musisz kliknąć prawym i dać edytuj, wtedy plik otworzy się do edycji. W innym wypadku rzeczywiście nie będzie działać. Pozdrawiam
komentarz 24 lipca 2016 przez Burfen Nowicjusz (150 p.)
Po pierwsze to jestem troche świezy z technologią :) a po drugie to za bardzo nie wiem jak to zrobic.
komentarz 24 lipca 2016 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
Nie umiesz sobie poradzić z otwarciem plików, czy z samym pisaniem strony www. Jeżeli z tym drugim, to pan Mirosław Zelent wszystko tłumaczy w filmach tak prosto, że bardziej się nie da. Jest kurs HTML, CSS i JS. Radziłabym je przerobić w tej kolejności
komentarz 24 lipca 2016 przez Burfen Nowicjusz (150 p.)
z otwarciem pliku i by było tak jak na tym filmiku najlepiej czyli taka przeglądarka. ale raczej to juz bedzie po otwarciu pliku.
komentarz 24 lipca 2016 przez Miko Obywatel (1,480 p.)

Z tego co zrozumiałem masz problem z zapisaniem pliku.
Tutaj masz podstawowy (bardzo podstawowy szablon strony):
 

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8"/>
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge, chrome=1"/>

        <meta name="description" content="Opis strony"/>
        <meta name="keywords" content="słowa kluczowe oddzielone przecinkiem"/>
        
        <title>Tytuł Twojej strony</title>
    </head>
    <body>
         Zawartość strony
   </body>
</html>

Wklejasz to do edytora tekstu i zapisujesz jako plik z rozszerzeniam .html. Jeśli nie o to chodzi to nie rozumiem co masz na myśli. Przecież Pan Mirosław wszystko tłumaczy krok po kroku. Nie musisz nic pobierać, a wystarczy, że będziesz tworzyć razem z nim.

komentarz 24 lipca 2016 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
To może od początku. Przeglądarka internetowa, której używa pan Zelent, to Google Chrome, a edytor to Notepad ++. Musisz je pobrać i zainstalować. Druga sprawa, to pobranie paczki z kodem z kursu. Z tego co wiem, to pobrałeś plik *.zip. Musisz go rozpakować do folderu. Gdy już to zrobisz, to masz tam dwa pliki: index.html i timer.js. Standardowo system usiłuje plik index.html otworzyć w przeglądarce internetowej. Jeśli chcesz go edytować, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na pliku i wybrać opcję "Edytuj z Notepad++", czy jakoś tak. Przepraszam, dokładniej nie umiem
0 głosów
odpowiedź 23 lipca 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
komentarz 24 lipca 2016 przez Burfen Nowicjusz (150 p.)
tak tylko ze jestem troche swiezy z technologią i nie wiem co zrobic z tym dalej ;/
komentarz 24 lipca 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Pisać w HTML ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,344 wizyt
pytanie zadane 21 października 2018 w JavaScript przez DinapeS Początkujący (350 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 184 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2020 w HTML i CSS przez jerk0 Użytkownik (540 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 232 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2018 w HTML i CSS przez timati Bywalec (2,060 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...