• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Chat node.js

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
249 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2016 w JavaScript przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
Witam od pewnego czasu robie swoja stronke i nie moge do niej dorobić czatu. Próbuje przerabiać gotowce i tu mam problem znalazłem sobie taki oto gotowy czat https://github.com/tpiros/advanced-chat jednakże on nie działa ja coś źle odpalam czy po prostu czat nie działa

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 lipca 2016 przez erx700 Gaduła (3,430 p.)
wybrane 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała
 
Najlepsza
Twoje "nie działa" bardzo dużo mi mówi. U mnie się stronka odpala, ale wiadomości nie docierają do serwera bo obecne przeglądarki automatycznie odświeżają stronę przy submicie. Nie wiem czy to jest właśnie twoje "nie działa"
komentarz 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
u mnie jest tak samo jak temu zaradzić  ?
komentarz 18 lipca 2016 przez erx700 Gaduła (3,430 p.)
Trzeba użyć eventPreventDefault, ale z tego co widzę autor już to zrobił. Problem leży gdzieś indziej. W folderze public brakuję plików socket.io, bootstrapa i jquery. Musisz to pobrać albo po prostu w pliku html dać linki do tych bibliotek.
komentarz 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
Dalem linki jednak strona sie odswierza kiedy wysyłam wiadomosc i nic sie nie pokazuje
komentarz 18 lipca 2016 przez erx700 Gaduła (3,430 p.)
Wejdź w konsole przeglądarki i zobacz czy się jakiś błąd wywala.
komentarz 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
komentarz 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
https://zapodaj.net/bdfad25cb1a10.png.html ten też  moze byc pomocny
komentarz 18 lipca 2016 przez erx700 Gaduła (3,430 p.)
Przecież widać na pierwszy rzut oka żeś nie dał Jquery, albo żeś dał ale na drugim miejscu, a Jquery musi być dodane jako pierwsze.
komentarz 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
Dzięki działa juz :)
0 głosów
odpowiedź 18 lipca 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
Może masz starą przeglądarkę, lub nie masz node.js ?
komentarz 18 lipca 2016 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
Przed chwila aktualizowałem  a żeby to w ogóle włączyc na localhost:3000 trzeba miec node.js
komentarz 18 lipca 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)

Wiem, że trzeba mieć node.js. Może pobierz zależności (w terminalu wpisz):

npm install

potem wpisz:

bower install

 

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 133 wizyt
pytanie zadane 6 października 2020 w JavaScript przez poldeeek Mądrala (5,980 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 266 wizyt
pytanie zadane 29 października 2019 w JavaScript przez mknnn221 Początkujący (460 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 270 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia 2017 w JavaScript przez Widemo Użytkownik (920 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...