• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak dodać pliki .dll do zasobów aplikacji C++

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
362 wizyt
pytanie zadane 9 lipca 2016 w C i C++ przez DarkEliat Bywalec (2,810 p.)
Witam. Po długich poszukiwaniach dotarłem do czegoś takiego jak zasoby (Bo wcześniej wiedziałem, że takie coś istnieje, ale nie wiedziałem jak się nazywa ani jak działa :) ). Ale nie mam pojęcia jak ich użyć, jedyne poradniki jakie znalazłem, to poradniki z użyciem WinApi (http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-WinAPI-C++/Podstawy/Zasoby/336 a jego na 100% nie chcę używać), albo Borlanda C++ (http://programowanie.cal.pl/cyfbar/differ3.html  http://programowanie.cal.pl/cyfbar/grafika.html#graf16), a ja chcę to zrobić w czystym C++ (mam na myśli wersję w konsoli). Czytając poradnik do Borlanda, natrafiłem na coś takiego jak tworzenie plików .rh, .rc i .res, wiem, że teoretycznie to nie powinno tu działać, ale spróbowałem, i o dziwo się skompilowało. Wydaje mi się, że plik dodał się do zasobów (mówię to na podstawie programu ResHack, który takowy zasób mi pokazał). Moim zasobem był plik tekstowy. Lecz nadal mam problem - jak użyć potencjalnego zasobu w aplikacji (DLL, a nie TXT), a jeśli już to zrobię to jak wskazać aplikacji, że niezbędny dla niej plik właśnie w niej siedzi? Jeśli napisałem coś niezrozumiale, albo coś pokręciłem to proszę napisać, postaram się ponownie to wytłumaczyć. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 lipca 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
1 mIn w Google, ale ok . Nie widze WinApi ani nic, jestem zmeczony nie spalem od 22h, więc mogę się mylić. https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/ms235636.aspx

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 777 wizyt
pytanie zadane 20 lipca 2015 w C i C++ przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 145 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2020 w C i C++ przez Milo Obywatel (1,180 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 502 wizyt
pytanie zadane 25 września 2021 w C i C++ przez DeniS1 Początkujący (410 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...