• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przycisk,który przekieruje nas na link podany w formularzu.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
185 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2016 w PHP przez McShadow Obywatel (1,050 p.)
Witam mam przycisk automatycznie generowany i chciał bym aby można było po kliknięciu przekierować usera na link podany w formularzu. Dodam,że link jest przechowywany w bazie danych,

KOD przycisku: http://wklej.org/id/2506462/

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 czerwca 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
wybrane 4 czerwca 2016 przez McShadow
 
Najlepsza

Może jQuery. Dodaj do przycisku oraz inputu ID i użyj

var link = $("#input").val();  //definicja linku
$("#przycisk").click(){ window.href="link";}

 

komentarz 4 czerwca 2016 przez McShadow Obywatel (1,050 p.)
Tylko że link dodaje do bazy i chcę to jakos zrobić aby dany rekord miał swój link z przyciskiem i ten przycisk miał a href i 1 atrybut czyli link jako zmienna z bazy danych
komentarz 4 czerwca 2016 przez rafal1997 Gaduła (3,180 p.)
Jeżeli chodzi ci o to że po kliknięciu dodało do bazy i od razu przekierowało cię do strony z linku to dodaj pod kodem php który dodaje do bazy np. header('location: '.$_POST['link'].';');
komentarz 4 czerwca 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
To inaczej. Zrób nowy .php który wrzuci Ci do bazy wartość z $_GET i ustaw w PHP na końcu pliku header("Location: $twojlink");

W JS ustaw to co napisałem wyżej tylko ustaw window.href na Twój plik .php i ustaw żeby w get przekazywało link. window.href("plik.php?link=" + link);

O to chodzi?

Pozdrawiam.
komentarz 4 czerwca 2016 przez McShadow Obywatel (1,050 p.)

i chce aby po klikne w buttona to przekieruje mnie na link podany w formularzu o to sie rozchodzi 

komentarz 4 czerwca 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
Tak napisałem
komentarz 4 czerwca 2016 przez McShadow Obywatel (1,050 p.)
Ok dzięki wielkie działa
komentarz 4 czerwca 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
Nie ma problemu :) (mozesz zaznaczyc mnie jako najlepsza odpowiedz)
komentarz 4 czerwca 2016 przez McShadow Obywatel (1,050 p.)
a wiesz jak bylo mozna prosciej  zrobić dodać np .row['link'] do a href
komentarz 4 czerwca 2016 przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)
Nie rozumiem
komentarz 4 czerwca 2016 przez McShadow Obywatel (1,050 p.)
href = " ' . $row['link'] . '"  target=_blank> to wystarczyło dodać żeby każdy przycisk mógł przekierować na inną stronę np google.pl

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 149 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2017 w PHP przez sobi94 Początkujący (270 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 291 wizyt

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...