• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zmiana blur'a w div #1, gdy hover na div #2

Object Storage Arubacloud
0 głosów
217 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2016 w HTML i CSS przez rucin96 Użytkownik (500 p.)

Witam Serdecznie :)

Na początku demo: http://streetlight.pl/aqua/

Próbuję uzyskać taki efekt, aby po najechaniu na obrazek np. #left-button lub #right-button wyzerował się blur dla #left lub #right. Jednak nie wychodzi mi to coś.

Używałem takiego kodu

#left-button:hover ~ #left {
   	-webkit-filter: blur(0px);
	-moz-filter: blur(0px);
	-o-filter: blur(0px);
	-ms-filter: blur(0px);
	filter: blur(0px);
}

Ale niestety nie działa :/ Jakieś pomysły?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 20 kwietnia 2016 przez niezalogowany
Dziwne, u mnie działa.

(Swoją drogą to te zdjęcia mógłbyś trochę zoptymalizować..)
komentarz 20 kwietnia 2016 przez rucin96 Użytkownik (500 p.)
Strona jest w trakcie budowy, zdjęcia wstawiłem roboczo.

U mnie działa tylko po najechaniu na tło, gdy na nazwę firmy najadę to blur w tle pozostaje :/
komentarz 20 kwietnia 2016 przez niezalogowany
A, okej. Zaraz spojrzę co i jak.
komentarz 20 kwietnia 2016 przez niezalogowany

Zamień miejscami div.left z div.left-button, tak żeby div.left-button był przed div.left

komentarz 20 kwietnia 2016 przez niezalogowany
I ten CSS zacznie działać
komentarz 20 kwietnia 2016 przez rucin96 Użytkownik (500 p.)
Faktycznie, drugi dobrze ustawiłem, a o pierwszym zapomniałem. Chyba za mało snu ostatnio hehe :) Dzięki wielkie :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 306 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2022 w HTML i CSS przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 141 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2019 w HTML i CSS przez polonez11212 Początkujący (350 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 2,830 wizyt

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,476 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...