• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

przesłanie obrazu z kamer IP i rejestratora na www (wordpres)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
4,195 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez sekut1626 Obywatel (1,210 p.)

Witam, jak mogę przesłać obraz z kamer IP podpiętych pod rejestrator (cały sprzęt firmy bcs).

w aplikacji mobilnej podaje ip routera gdzie wyprowadziłem sygnał, oraz podaje port na którym wystawiłem sygnał oraz dane konta na rejestratorze i wszystko działa elegancko.

 

na stronie www już tak łatwo nie jest, strona oparta na wordpres. Dzwoniłem do firmy bcs i podesłali mi taki o to kod:

Main stream:
rtsp://użytkownik:hasło@ip:port/cam/realmonitor?channel=1&subtype=0
Sub stream:
rtsp:// użytkownik:hasło@ip:port/cam/realmonitor?channel=1&subtype=1

podstawiłem tam swoje parametry ale dalej nie działa.

tak wygląda mój kod zaimplementowany na wordpres, oczywiscie z wstawionymi prawidłowymi danymi:

<div align="center"><iframe src="rtsp://użytkownik:hasło@ip:port/cam/realmonitor?channel=1&subtype=0" width="640" height="480" frameborder="0" scrolling="no" align="center">
</iframe></div>

 

Z tego co sprawdzałem strumien rtsp powinien zostać obsłużony przez jakiś player, tylko, problem w tym, że nie znalazłem playera do wordpress. A może jest jakiś inny sposób na przekazanie obrazu z kamer na stronę www?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
A sprawdzałeś na zwykłej, pustej stronie www nawet w HTML, czy ten iframe działa?
komentarz 12 kwietnia 2016 przez sekut1626 Obywatel (1,210 p.)
nie działa
0 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2016 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)

jwPlayer obsługuje strumienie rtsp :) W sumie to jest to płatny player ale można też spotkać odtwarzacze OpenSource: https://github.com/AxisCommunications/locomote-video-player. Dzięki pluginowi Quick Time też możesz odtwarzać tego typu materiały.

komentarz 12 kwietnia 2016 przez sekut1626 Obywatel (1,210 p.)
a czy "https://github.com/AxisCommunications/locomote-video-player" dam rade zainstalować bez problemowo na wordpress ?
komentarz 12 kwietnia 2016 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)

w sumie jeśli korzystasz z wp to polecałbym poszukać pluginów/wtyczek do tego celu.

Odnośnie Iocomote video player to nie jestem pewny czy w prosty sposób by można to zrobić.

Jeśli chcesz sprawdzić czy działa w ogóle ten link od przesyłania streamu to możesz to zrobić w vlc media player.

komentarz 12 kwietnia 2016 przez sekut1626 Obywatel (1,210 p.)
w lvc mi nie działa... :/, a podaje wszystkie parametry jak w aplikacji mobilnej w której działa
komentarz 12 kwietnia 2016 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)

VLC Media Player nie LVC :)

  • zainstaluj i otwórz VLC Media Player
  • kliknij Ctrl + N powinno się pojawić okienko do którego wpisz adres rtsp://

  • kliknij Odtwarzaj i chwilę poczekaj.

Jeśli przez VLC nie będzie dało się odtworzyć to są nikłe szanse że będzie się dało to nie mam pojęcia jak to można zrobić :/

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,983 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 410 wizyt

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...