• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Linkowanie podstron PHP

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
546 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2016 w PHP przez majdrzej Nowicjusz (180 p.)

 Tłumacząc najprościej
Trzy div`y obok siebie

<div>

<?php

   // Menu boczne pobierane z bazy MYSQLi otwierane w środkowym div

require("bar.php");

?>


</div>
<div>
//Zawartość strony
</div>
<div>
<?php
//Zawartość prawego div`a to znaczy linki i treść w jednym div`ie
//Linki w osobnym katalogu otwierane funkcją switch w pliku register
require("katalog/register.php");
?>
</div>

Jak zrobić aby otwieranie linków w pierwszym boksie nie zmieniało zawartości w trzecim boksie i odwrotnie chodzi o to aby kliknięcie w link lewy zmieniło zawartość w środkowym div, pojawi się adres np. http://domena.pl/cat.php?id=1, następnie klikając w prawym div`ie w link, zmieni się w nim zawartość a środkowa zawartość pozostanie bez zmian.  

 

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 23 lutego 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

Zainteresuj się Twigiem. Nie mieszaj PHP z HTM.  

Dorzucę jeszcze ten link, abyś zrozumiał jak ogarnąć to ;)

http://symfony.com/doc/current/_images/http-xkcd.png

komentarz 23 lutego 2016 przez majdrzej Nowicjusz (180 p.)
Z diagramu nic nie rozumiem, a Twigiem zainteresuję się, ale to trochę potrwa.
0 głosów
odpowiedź 9 maja 2016 przez yDynBach Początkujący (370 p.)
Możesz zrobić bazę danych przechowującą zawartość tych divów, a po kliknięciu na link możesz przekierować stronę do innego pliku, który pobierze zawartość poszczególnych divów z bazy danych.
komentarz 9 maja 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
To było 3 miesiące temu...

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 337 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2018 w HTML i CSS przez FutrzaQQ Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 470 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,184 wizyt

92,454 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...